Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης βάζει την «αλλαγή» στο προεκλογικό αφήγημα – Ζητείται αντεπίθεση στο δίλημμα του Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης βάζει την «αλλαγή» στο προεκλογικό αφήγημα – Ζητείται αντεπίθεση στο δίλημμα του Τσίπρα

Διπλή στόχευση από τον πρωθυπουργό – Πως απαντά ο ίδιος στο «Μητσοτάκης ή αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ – Ο ρόλος της αυτοκριτικής

Το μήνυμα της «αλλαγής» προσπαθεί να εντάξει στην προεκλογική ρητορική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κινηθεί στρατηγικά με αυτό προς την κάλπη της 21ης Μαΐου εδώ και εβδομάδες. Προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας κρατά άλλωστε με ένταση στο προσκήνιο τόσο το αφήγημα της «πολιτικής αλλαγής» όσο και το δίλημμα «Μητσοτάκης ή αλλαγή».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, έχοντας διπλή στόχευση αφενός τους ψηφοφόρους που ζητούν «συνέχεια», αφετέρου εκείνους που προκρίνουν την «αλλαγή», όπως προκύπτει μέσα από τις κυλιόμενες μετρήσεις κοινής γνώμης, προσπαθεί πλέον να δώσει το δικό του περιεχόμενο στις συγκεκριμένες έννοιες.

Η ανάγκη αυτή διαπερνά για παράδειγμα ακόμα και το γαλάζιο σύνθημα «Σταθερά – Τολμηρά – Μπροστά», με την προσδοκία των γαλάζιων ότι κυρίως η δεύτερη λέξη θα μπορούσε να εκπέμπει το σήμα της βούλησης της ΝΔ για μεγάλες αλλαγές.

«Πιο τολμηρά»

Ενδεικτικό της ανάγκης της ΝΔ για αντεπίθεση – αποδόμηση των διλημμάτων που διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης επέλεξε αναφορές περί «αλλαγής» σε τρία διαφορετικά σημεία της πολιτικής ομιλίας του χθες από την Κέρκυρα.

Αντίστοιχες τοποθετήσεις του αναμένονται στη σημερινή και τελευταία μέχρι τις εκλογές συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στη γαλάζια έδρα της Πειραιώς. «Από τη μία πλευρά να μη θέσουμε σε κίνδυνο όλα αυτά τα οποία κατακτήσαμε και από την άλλη να βαδίσουμε πιο τολμηρά, πιο γρήγορα στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών» είπε αρχικά στη χθεσινή εκδήλωση του κόμματος.

«Πρέπει τα λάθη για να μη γίνονται σφάλματα να μετατρέπονται σε θετική εμπειρία, ώστε αλλάζοντας τη χώρα να μπορούμε να αλλάζουμε κι εμείς μαζί της» ανέφερε στη συνέχεια, δείχνοντας ότι αποδίδει σημασία στον ρόλο που μπορεί να παίξει η αυτοκριτική. Και κατέληξε ότι «καμία αστοχία ή ολιγωρία δεν μπορεί να σκιάσει την αλήθεια μιας Ελλάδας που αλλάζει και γίνεται πιο ισχυρή».

Στο πλαίσιο αυτό ο Μητσοτάκης επιχειρεί να παρουσιάσει στα μάτια των πολιτών ένα διαφορετικό μήνυμα «αλλαγής» σε σχέση με την πρόταση του Τσίπρα. Με το σκεπτικό των γαλάζιων δεν μένει στην άκρη η σημασία της «σταθερότητας» και της «συνέχειας», αλλά προστίθεται η δέσμευση για ανατροπή όσων «πρέπει να αλλάξουν στη χώρα».

Το αύριο, το χθες

Ουσιαστικά ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κατοχυρώσει για τον εαυτό του και για την παράταξή του την «εκπροσώπηση» τόσο της συνέχειας όσο και της αλλαγής, επενδύοντας στον «θετικό απολογισμό» διακυβέρνησης, στις συγκρίσεις με τον Τσίπρα και στην ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το παρελθόν.

«Όπως σήμερα κάναμε όσα είπαμε χθες, έτσι θα κάνουμε πράξη και αυτά που σχεδιάζουμε για το αύριο. Διότι δεν θα μπορέσουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης εάν δεν υπάρχει αυτή η απαραίτητη συνέπεια λόγων και έργων» έλεγε από το Ιόνιο για να καταλήξει στο – κατά τον ίδιο – εκλογικό δίλημμα «με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο;».

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024