Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «σίριαλ» Γεωργούλη που γκρεμίζει τις γέφυρες ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Το «σίριαλ» Γεωργούλη που γκρεμίζει τις γέφυρες ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Σκηνικό πολέμου ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη

Κι αίφνης το αίτημα για άρση ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη διαμορφώνει όρους πολέμου της Κουμουνδούρου με τη Χαριλάου Τρικούπη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η καταγγέλλουσα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Το σήμα αυτό εξέπεμψε, άλλωστε, εξαρχής η Χαριλάου Τρικούπη και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, αφού, όπως καταγγέλλει, η διαρροή για το όνομα του στελέχους της έγινε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ – εδώ προσθέστε πως την εν λόγω κατηγορία αποδίδει σε κύκλους της Κουμουνδούρου και η καταγγέλλουσα.

«Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία», ανέφερε μεταξύ άλλων η αρχική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Και εδώ προστέθηκαν ήδη και από χθες μια σειρά πολεμικών τοποθετήσεων κορυφαίων πράσινων στελεχών. «Η ποινική προδικασία ιδίως σε χώρες όπως το Βέλγιο είναι μυστική. Εχει γίνει έρευνα από τη βελγική Δικαιοσύνη για να φτάσουν στο σημείο να ζητηθεί άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιτομή του φαρισαϊσμού», είπε για παράδειγμα ο Παναγιώτης Δουδωνής, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Κινήματος.

Στην νέα πολιτική κόντρα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τηρούν σιγήν ιχθύος ως προς τις πολιτικές καταβολές της καταγγέλλουσας και έχουν αποφύγει προς το παρόν να μπουν σε μια διελκυστίνδα σύγκρουσης ή ανταπαντήσεων με το ΠΑΣΟΚ. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη Χαριλάου Τρικούπη που πέραν της απαράδεκτης διαρροής του ονόματος, βλέπουν και «σχετικοποίηση» της υπόθεσης από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ. «Για μία ακόμη φορά, κάποιοι δεν διστάζουν ακόμη και να εργαλειοποιήσουν μία ποινική υπόθεση για μικροκομματικό συμφέρον», ανέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. Εδώ τίθεται ένα ερώτημα και ανάλογα βέβαια τις «ουρές» της υπόθεσης: Πόσο δυναμιτίζει κάθε πολιτική ή μετεκλογική σύμπραξη τους δύο όμορους χώρους το συμβάν; Κρατήστε πως από μεριάς ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονη ενόχληση. Και επίσης πως πράσινα κορυφαία στελέχη επαναλαμβάνουν τον όρο «πολιτική αυτονομία» για τον χώρο τους ενώ δεν δίνουν χώρο για ερμηνείες συμπορεύσεων με τους δύο πόλους στην παρούσα φάση.

Από την άλλη, στον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν τη «γραμμή Τσίπρα» πως άλλο τι λένε τώρα οι πολιτικές δυνάμεις και άλλο τι θα παραχθεί ως πολιτικό αποτέλεσμα από την κάλπη της 21ης Μαΐου. Δίνουν έμφαση στο ότι ακαριαία και με απόφαση Αλέξη Τσίπρα ο Γεωργούλης βρέθηκε εκτός κόμματος και ευρωομάδας. «Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο», ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου. Στην Κουμουνδούρου δε, αρνούνται πως η διαρροή των στοιχειών της καταγγέλλουσας έγινε από εκείνους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024