Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγουν στόματα για τον Αλέξη Γεωργούλη – Φήμες για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του

Ανοίγουν στόματα για τον Αλέξη Γεωργούλη – Φήμες για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για «βιασμό και σωματική βία».

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε χθες, Δευτέρα, η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική παρενόχληση, όπως αρχικά έγινε γνωστό. Η καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεων, πολιτικές αναταράξεις και την έξοδο του Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ηθοποιός βρέθηκε άμεσα εκτός ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα πλανάται αν παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε)- και πολύ γρήγορα άνοιξε το «γαϊτανάκι» των φημών και για άλλες περιπτώσεις κακοποιητικής συμπεριφοράς του Γεωργούλη. Όσο μάλιστα περνούν οι ώρες πληθαίνουν οι φωνές για ένα ακόμη «θύμα», νεαρή ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όμως, όπως τόνισε και ο αστυνομικός συντάκτης στα Νέα και το Βήμα, Βασίλης Λαμπρόπουλος, επειδή δεν υπήρχαν επίσημα νομικά έγγραφα, η καταγγελία δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί.


Τις τελευταίες ώρες όμως, και μετά τον ορυμαγδό των εξελίξεων που ακολούθησαν την επίσημη καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου κατά του Αλέξη Γεωργούλη, ακούγεται έντονα στις Βρυξέλλες ότι η νεαρή κοπέλα ετοιμάζεται να επισημοποιήσει την καταγγελία της και να δώσει και εκείνη νομική υπόσταση στην υπόθεση.

Για τη δεύτερη αυτή «καταγγελία» σε βάρος του ηθοποιού, υπήρξε ανάρτηση στη σελίδα «Υπέροχες γυναίκες» στο Instagram, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».

«Τον κατήγγειλα για βιασμό και σωματική βία» – Η πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου η δικηγόρος με ενεργή πολιτική δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση και κακοποίηση τοποθετείται ευθαρσώς και επωνύμως για πρώτη φορά μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Όπως ξεκαθαρίζει η καταγγελία, που έγινε στις αρχές του 2020 και την επόμενη ημέρα από την καταδικαστέα συμπεριφορά, αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βίας. Ωστόσο το όνομα του θύτη γνωστοποιήθηκε στις βελγικές αρχές τέσσερις μήνες μετά όταν «ένιωσα έτοιμη».

Με τη συζήτηση περί δημοσιοποίησης του ονόματος και ανυπαρξίας προστασίας του θύματος να έχει πάρει τις διαστάσεις που επιβάλει και η προεκλογική περίοδος, η νομικός κυρία Χρονοπούλου δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της, γνωρίζοντας πολύ καλά και ως πολιτικός πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις όταν αφορούν γνωστά και δη πολιτικά πρόσωπα.

Γνώριζα, λέει, ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να αποβεί επώδυνη για μένα και τους οικείους μου, αλλά τονίζει και αποστομώνει: «Το έπραξα θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου, αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση».

Αρνείται τις κατηγορίες ο Αλέξης Γεωργούλης

«Αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις εις βάρος του καταγγελίες» ο Αλέξης Γεωργούλης όπως δηλώνει μέσω των δικηγόρων του που εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης.

Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων του:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024