Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Γεωργούλης: Με ποια ποινή κινδυνεύει αν βρεθεί ένοχος για βιασμό – Η ανεξήγητη καθυστέρηση των βελγικών Αρχών

Αλέξης Γεωργούλης: Με ποια ποινή κινδυνεύει αν βρεθεί ένοχος για βιασμό – Η ανεξήγητη καθυστέρηση των βελγικών Αρχών

Η επίσημη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό έγινε το 2020.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε και από την ανάρτηση της καταγγέλλουσας, Ελένης Χρονοπούλου, η πρώτη επίσημη καταγγελία έγινε το 2020 και άρα η έρευνα κράτησε 3 χρόνια.

Εύλογα διερωτάται κανείς γιατί η έρευνα των βελγικών Αρχών κράτησε τρία χρόνια, κάτι ανεξήγητο και ασυνήθιστο για τη χώρα.

Όπως σχολιάζουν έμπειροι νομικοί των Βρυξελλών στην εκπομπή LIVE NEWS, «η καθυστέρηση της βελγικής δικαιοσύνης για την υπόθεση Γεωργούλη είναι ανεξήγητη».

«Η διάρκεια της έρευνας της δικαστικής είναι πολύ μεγάλη, ασυνήθης για τα βελγικά δεδομένα. Δεν έχω απάντηση γιατί κράτησε 3 χρόνια και δεν είναι λογικό» λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος στο Βέλγιο, Νίκος Κορογιαννάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε ακόμα πολύ στο σκοτάδι».

Την καθυστέρηση των Αρχών του Βελγίου σχολίασε και ο αστυνομικός συντάκτης στο Βήμα και στα ΝΕΑ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξηγώντας ότι πράγματι μεσολάβησε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι η νομική πλευρά του θύματος το αποδίδει στον κορονοϊό και τα προβλήματα που δημιούργησε.

Η ενδεχόμενη ποινή αν ο Αλέξης Γεωργούλης κριθεί ένοχος για βιασμό

Αναφερόμενος στις ποινές, ο δικηγόρος, Νίκος Κορογιαννάκης, τόνισε πως αυτές για τον βιασμό αγγίζουν τα 10 χρόνια και εκτίονται.

«Τον κατήγγειλα για βιασμό και σωματική βία» – Η πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου η δικηγόρος με ενεργή πολιτική δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση και κακοποίηση τοποθετείται ευθαρσώς και επωνύμως για πρώτη φορά μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Όπως ξεκαθαρίζει η καταγγελία, που έγινε στις αρχές του 2020 και την επόμενη ημέρα από την καταδικαστέα συμπεριφορά, αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βίας.

Με τη συζήτηση περί δημοσιοποίησης του ονόματος και ανυπαρξίας προστασίας του θύματος να έχει πάρει τις διαστάσεις που επιβάλει και η προεκλογική περίοδος, η νομικός κυρία Χρονοπούλου δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της, γνωρίζοντας πολύ καλά και ως πολιτικός πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις όταν αφορούν γνωστά και δη πολιτικά πρόσωπα.

Γνώριζα, λέει, ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να αποβεί επώδυνη για μένα και τους οικείους μου, αλλά τονίζει και αποστομώνει «Το έπραξα θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου, αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024