Χιλιάδες κατασχέσεις παράνομων βεγγαλικών πριν την Ανάσταση
Επί ποδός η αστυνομία για παράνομα βεγγαλικά και αυτοσχέδιες κροτίδες.
Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, η αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει την παράνομη πώληση βεγγαλικών.
Αγοραστές των βεγγαλικών, μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών, αναζητούν οι παράνομοι πωλητές, που έχουν δημιουργήσει δεκάδες προφίλ και διαφημίζουν τις επικίνδυνες κροτίδες, στοχεύοντας κυρίως σε ανήλικους μαθητές.
Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός και καθημερινά πραγματοποιούνται έλεγχοι και συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα.
Κατέσχεσαν πάνω από 100 χιλιάδες κροτίδες
Μέσα σε δέκα ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 13.000 έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί 35 παραβάσεις, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 43 συλλήψεις.
Από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κατασχεθεί σχεδόν 135.000 κροτίδες, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζονται.
Εκτός από την πώληση των κροτίδων και των βεγγαλικών, οι Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν και την κατασκευή των αυτοσχέδιων βεγγαλικών, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Ήδη, η αστυνομία, σε παράλληλες επιχειρήσεις, έχει κατασχέσει 1.050 αυτοσχέδιες κροτίδες.
Όπως διευκρινίζουν οι Αρχές, η πώληση των κροτίδων και των βεγγαλικών απαγορεύεται αυστηρά από οποιοδήποτε χώρο ειδικά σε ανήλικα άτομα, ενώ τονίζουν πως το άκρως επικίνδυνο έθιμο έχει προκαλέσει εκατοντάδες σοβαρούς τραυματισμούς.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ανοίγει παράθυρο σε πυρηνικά όπλα
- Νορβηγία: Το σκάνδαλο Έπσταϊν θα διερευνηθεί από κοινοβουλευτική επιτροπή
- Νέο εργαλείο επιτρέπει να διαγράψετε ανεπιθύμητες φωτογραφίες από το Google Search
- Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Γλίτωσαν την ήττα στο 90+6′ οι «κόκκινοι διάβολοι»
- Ποιος θα αντικαταστήσει τον Ερντογάν στην ηγεσία του AKP;
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)
