Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι tips για την προστασία των ματιών από τα βεγγαλικά την Ανάσταση

Έξι tips για την προστασία των ματιών από τα βεγγαλικά την Ανάσταση

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την Ανάσταση όταν η νύχτα θα γίνει μέρα από τα βεγγαλικά στον ουρανό – Συμβουλές για την προστασία των ματιών.

Τα βεγγαλικά και το βράδυ της Ανάστασης είναι αλληλένδετα στο ελληνικό Πάσχα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν.

Οι τραυματισμοί από πυροτεχνήματα, βεγγαλικά και κροτίδες ειδικά την περίοδο του Πάσχα, είναι αρκετά συχνοί. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία 15 χρόνια, 11 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί από κροτίδες, βεγγαλικά, ρουκέτες και άλλα πυροτεχνήματα.

Ένας από τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση των βεγγαλικών είναι για τα μάτια καθώς κάποιο από αυτά είναι πιθανό να ανάψει κοντά στο πρόσωπό σας.

Ακολουθούν έξι συμβουλές για την προστασία των ματιών από τα βεγγαλικά:

1. Αν εσείς ανάψετε κάποιο πυροτέχνημα, φροντίστε να κρατάτε το χέρι σας τεντωμένο και οι άνθρωποι που βρίσκονται μαζί σας να απομακρυνθούν.

2. Μην επιτρέπετε στα μικρά παιδιά να παίζουν με τα πυροτεχνήματα. Τα βεγγαλικά όταν ανάβουν παράγουν θερμότητα μεγαλύτερη από 1.000 βαθμούς Κελσίου.

3. Να έχετε κοντά σας έναν κουβά με νερό για να σβήσετε τις φωτιές που ίσως προκληθούν γιατί αν ψάχνετε εκείνη την ώρα το λάστιχο ή τον πυροσβεστήρα, μπορεί ο χρόνος που θα χάσετε να αποβεί μοιραίος.

4. Διατηρείτε τα πυροτεχνήματα σε κλειστό κουτί και να ανάβετε ένα τη φορά.

5. Keep bonfires and cigarette flames well away from fireworks. Summer bonfires are fun any other summer day, but there’s no place for that much fire within range on the 4th of July. Keep the extra fire sources: cigarettes, bonfires AWAY  not only from the firework being lit, but the dormant fireworks still in boxes.

6. Wear Eye Protection. Shop our shields and eye protection here to keep those exposed vulnerable eyes safe from fireworks this season. Our opticians can show you which frames carry the right level of protection for your needs, including those bearing the ANSI-Z87.1 safety rating.

5. Μακριά από τις φλόγες των τσιγάρων. Γενικά ο,ττιδήποτε εύφλεκτο, τσιγάρα, εστίες φωτιάς μακριά όχι μόνο από το πυροτέχνημα που ανάβει, αλλά και από τα αδρανή πυροτεχνήματα που βρίσκονται ακόμα σε κουτιά.

6. Φορέστε γυαλιά ή κάποια άλλη προστασία για τα μάτια σας.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024