Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Απαγόρευση Νετανιάχου στους Εβραίους για το Αλ Ακσα προκαλεί την αντίδραση των ακροδεξιών

Ισραήλ: Απαγόρευση Νετανιάχου στους Εβραίους για το Αλ Ακσα προκαλεί την αντίδραση των ακροδεξιών

Αντιδρούν οι ακροδεξιοί σύμμαχοι του Νετανιάχου στην απόφασή του να απαγορεύσει την είσοδο των Εβραίων στο Αλ Ακσα, μετά τα επεισόδια και τις επιθέσεις που προκάλεσε η βίαιη έφοδος της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος.

Οι εβραίοι επισκέπτες και τουρίστες δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στo συγκρότημα όπου βρίσκεται το Τέμενος Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Ilan Rosenberg) έως το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πυροδότησε επιθέσεις

Η έφοδος της ισραηλινής αστυνομίας στον χώρο αυτόν, την περασμένη εβδομάδα, πυροδότησε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο και τη Συρία. Το Ισραήλ απάντησε με στρατιωτικά πλήγματα.

Τα προηγούμενα χρόνια, το Ισραήλ απαγόρευε στους Εβραίους να επισκεφθούν το συγκρότημα αυτό τις τελευταίες 10 ημέρες του Ραμαζανιού.

Στην ανακοίνωση του ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρεται ότι, έπειτα από σύσκεψη για την ασφάλεια, οι επισκέψεις Εβραίων στον ιερό αυτόν χώρο – γνωστό ως Ορος του Ναού για τους Εβραίους – θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού, γύρω στις 20 Απριλίου.

Αποδοκίμασε ο Γκβιρ

Ο ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ αποδοκίμασε την απόφαση. «Οταν η τρομοκρατία μας χτυπά, πρέπει να κάνουμε την αντεπίθεσή μας με μεγάλη δύναμη, όχι να ενδίδουμε στα καπρίτσια της», σημείωσε σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα χθες Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε δύο παλαιστίνιους ένοπλους οι οποίοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου κοντά σε εβραϊκό οικισμό στo βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι δύο τυφέκια M-16 και ένα πιστόλι βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για τον εντοπισμό άλλων υπόπτων στο σημείο.

Η ένταση δεν σταματά να αυξάνεται στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη εδώ και μήνες, με πολλές συγκρούσεις να σημειώνονται μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024