Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση ενόπλου στο κέντρο του Τελ Αβίβ - Νεκρός και τραυματίες

Επίθεση ενόπλου στο κέντρο του Τελ Αβίβ – Νεκρός και τραυματίες

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα κινητοποιήσει έφεδρους συνοριοφύλακες και θα δώσει εντολή στον στρατό να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής, σε επίθεση που σημειώθηκε στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο κέντρο το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον απολογισμό των ισραηλινών αρχών.

«Όλα τα θύματα είναι τουρίστες» ανέφερε η υπηρεσία ασθενοφόρων Μάγκεν Νταβίντ Αντόμ (MDA), χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν κάτοικος της Ρώμης, ένας 36χρονος Ιταλός πολίτης ονόματι Αλεσάντρο Παρίνι, δήλωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

Η αστυνομία έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση εναντίον πολιτών» με ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς και τους παρέσυρε. Νωρίτερα ωστόσο, ο Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ («Άστρο του Δαβίδ»), υπηρεσία αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι οι διασώστες χορήγησαν τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο που έφερε τραύμα από σφαίρα.

Από τους τραυματίες, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Τελ Αβίβ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει έφεδρους συνοριοφύλακες και θα δώσει εντολή στον στρατό να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μετά την επίθεση που σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ στο Τελ Αβίβ.

Ο Νετανιάχου «έδωσε εντολή στην ισραηλινή αστυνομία να κινητοποιήσει όλες τις εφεδρικές δυνάμεις της αστυνομίας συνόρων και στον στρατό να κινητοποιήσει πρόσθετες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Δύο αδελφές σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη

Νωρίτερα δύο αδελφές που σκοτώθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν το αυτοκίνητό τους έγινε στόχος πυροβολισμών, ήταν Βρετανές, όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News επικαλούμενο Βρετανό αξιωματούχο που δεν κατονόμασε.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενώ η Ιερουσαλήμ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο και τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στρατιώτες έφτασαν στο σημείο, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χάμρα, όπου είχαν την πληροφορία ότι ένα ισραηλινό και ένα παλαιστινιακό αυτοκίνητο συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Εκεί όμως είδαν ότι οι τρεις γυναίκες που επέβαιναν στο ισραηλινό αυτοκίνητο είχαν πυροβοληθεί. Οι δύο, που ήταν αδελφές, σκοτώθηκαν ενώ η τρίτη, η μητέρα τους, φέρει σοβαρά τραύματα.

«Οι στρατιώτες απέκλεισαν δρόμους γύρω από το σημείο της επίθεσης. Έχει ξεκινήσει η καταδίωξη των τρομοκρατών» ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εγκωμίασε την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναλάβει την ευθύνη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024