Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Μυκόνου μισθώνει κατοικίες για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των εργαζόμενων στο νησί

Ο Δήμος Μυκόνου μισθώνει κατοικίες για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των εργαζόμενων στο νησί

Σταθερά στο πλευρό των εργαζόμενων δημοσίων υπαλλήλων ο Δήμος Μυκόνου, επιχειρεί να καλύψει τις στεγαστικές τους ανάγκες, έστω και αν με αυτό τον τρόπο μειώνει τα διαθέσιμα του κεφάλαια.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς έχει κάνει από το 2017 μια συνειδητή επιλογή. Να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των Δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται σε ένα νησί που η εύρεση στέγης παραμένει μια δυσεπίλυτη εξίσωση.

Έτσι και φέτος, ο Δήμαρχος ζητάει από ιδιοκτήτες κατοικιών να επιλέξουν τον Δήμο Μυκόνου ως μισθωτή τους, προκειμένου με την σειρά του ο Δήμος να παραχωρήσει άνευ ανταλλάγματος τα καταλύματα αυτά στους Δημοσίους υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων που μετακινούνται για εργασία στο νησί. Εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, γιατροί και πλήθος άλλων επαγγελματιών εξυπηρετούνται ως σήμερα στους Δημοτικούς Κοιτώνες, που ο Δήμος Μυκόνου έχει ιδρύσει, ως πιθανόν και ο μοναδικός στη χώρα.

Μια πρακτική που είναι ξεκάθαρα κοινωνική προσφορά στο σύνολο της με τον Δήμο να γίνεται παράλληλα ελκυστικός για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Δήμος Μυκόνου ως σήμερα με αυτή την στρατηγική μίσθωσης καταλυμάτων, έχει κατορθώσει να εξυπηρετεί εκατό επαγγελματίες κάθε ειδικότητας που εργάζονται στο νησί. Παράλληλα, ο Δήμος ενισχύει και οικονομικά τους Δημοσίους Υπαλλήλους με ένα ειδικό οικονομικό βοήθημα που παρέχει, η αλλιώς, ένα 13ο μισθό.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κων/νος Κουκάς: Πηγή φωτογραφίας, Δήμος Μυκόνου

Σε επικοινωνία του in με τον κ. Κωνσταντίνο Κουκά μας δήλωσε: «Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών των υπαλλήλων εκείνων που έρχονται στο νησί μας με απόσπαση ή διορισμό. Και για φέτος ζητάμε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ξενοδοχείων και συγκροτημάτων σπιτιών να μισθώσουν σε εμάς τους χώρους, ώστε με την σειρά μας να τα διαθέσουμε άνευ ανταλλάγματος στους εργαζόμενους.

Ο Δήμος Μυκόνου από τον συνολικό του ετήσιο προϋπολογισμό του, δαπανάει περίπου το 7% σε αυτή την κίνηση. Σε χρήματα αγγίζει τις 600.000€. Ποσό που αναγκαστικά αφαιρείται από άλλα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν στο νησί. Όμως, θεωρήσαμε πως είναι πολύ σημαντικό, το νησί να έχει γιατρούς, εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και άλλους επαγγελματίες, διότι είναι άκρως απαραίτητοι στη καθημερινότητα μας».

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Μυκόνου, συνάπτει 3ετη μισθωτήρια με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη ακινήτου και λαμβάνει απόδειξη για τα μισθώματα που καταβάλλει. Ο Δήμος Μυκόνου επίσης, έχει ζητήσει να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του νησιού και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένει άμεσα 130 αστυνομικούς να ταξιδέψουν εκεί.

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι δεν αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Μυκόνου, ούτε και κάποιου άλλου Δήμου να εξασφαλίζει στέγη στους δημοσίους υπαλλήλους και αυτό είναι κατανοητό. Αυτό όμως που επίσης θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την εκάστοτε κεντρική πολιτική ηγεσία, είναι πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε σε κάθε νησί, περιφερειακό ή ορεινό Δήμο της χώρας να δίδονται πραγματικά κίνητρα ώστε να επιθυμεί ένας υπάλληλος τους κράτους να εργαστεί εκεί.

Με τις τιμές να έχουν πάρει την ανηφόρα σχεδόν σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, τα μισθώματα να βρίσκονται στο απόγειο τους, οι μετακινήσεις να δυσκολεύουν λόγω του κόστους κίνησης και τόσα ακόμη, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ή πολλοί και διαφορετικοί τρόποι ώστε να μην στερούνται οι κοινωνίες τις αναγκαίες υπηρεσίες δημόσιων λειτουργών.

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024