Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκίνες: Το μικρότερο σκυλάκι στον κόσμο είναι όσο ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου

Γκίνες: Το μικρότερο σκυλάκι στον κόσμο είναι όσο ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου

Η Περλ, το τσιουάουα από το Ορλάντο της Φλόριντα, είναι πλέον ο μικρότερος εν ζωή σκύλος στον κόσμο, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Η Pearl είναι μικρότερη από το συνηθισμένο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και περίπου όσο ένα χαρτονόμισμα του δολαρίου, αναφέρει το Guinness World Records.

Η τετράποδη και άκρως χαριτωμένη σκυλίτσα, προκρίθηκε για τον τίτλο αφού ένας κτηνίατρος στο νοσοκομείο ζώων Crystal Creek στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε, χρησιμοποίησε ένα ειδικό γουίκι μέτρησης σκύλων για να διαπιστώσει ότι είχε ύψος λίγο κάτω από 9,14 εκατοστά και μήκος 12,7 εκατοστά.

Αυτές οι διαστάσεις σημαίνουν ότι είναι κοντύτερη από το συνηθισμένο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και περίπου τόσο μακριά όσο ένα χαρτονόμισμα του δολαρίου, ανέφερε ο Γκίνες σε ανακοίνωσή του.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην αδελφή της μητέρας της Pearl

Διαδέχεται την αείμνηστη «θαυματουργή» Milly, πανομοιότυπη αδελφή της μητέρας της Pearl, η οποία κατείχε κι αυτή το ρεκόρ, αφού μετρήθηκε στα 3,8 ιντσών.

Η Pearl ζύγιζε λιγότερο από μια ουγγιά όταν γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγο πριν από τον θάνατο της Milly. Έκτοτε έχει ανέβει στα 553 γραμμάρια, εν μέρει χάρη στην προτίμησή της στο κοτόπουλο, τον σολομό και άλλες παρόμοιες «υψηλής ποιότητας τροφές», ανέφερε η ιδιοκτήτρια της Pearl, Vanesa Semler, σε δήλωση που δημοσίευσε το Guinness.

«Είμαστε ευλογημένοι που την έχουμε και που έχουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ και να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτή την καταπληκτική είδηση», πρόσθεσε η Σέμλερ, η οποία ήταν επίσης ιδιοκτήτρια της Μίλι.

Η Γκίνες παρουσίασε πρόσφατα την Pearl στο πλατό ενός τηλεοπτικού talent show στο Μιλάνο.

Αποκαλώντας τον σκύλο της «λίγο ντίβα», η Semler είπε ότι η Pearl είναι «μικρή σαν μπάλα» και μόλις ψηλότερη από ένα φλιτζάνι τσαγιού. Η Pearl παρέμεινε ήρεμη μπροστά στα χειροκροτήματα του κοινού, απολαμβάνπντας τον θαυμασμό τους.

Ο Σέμλερ είπε ότι η Περλ παραμένει «ένα παιδί στην καρδιά», αν και πρόκειται να γίνει τριών ετών αργότερα φέτος.

Η Pearl είναι τουλάχιστον το δεύτερο τσιουάουα στις ΗΠΑ που απασχολεί τα διεθνή πρωτοσέλιδα από τα τέλη του περασμένου έτους. Τον Ιανουάριο, το Γκίνες ανακοίνωσε δημοσίως ότι ο 23χρονος μιγάς τσιουάουα Spike από το Οχάιο ήταν ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο.

Αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα, ένας 30χρονος σκύλος φύλαξης κτηνοτροφίας από την αγροτική Πορτογαλία που ονομάζεται Bobi άρπαξε αυτόν τον τίτλο από τον Spike, σύμφωνα με το Γκίνες.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024