Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων,  εν αναμονή των ανακοινώσεων των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου αναφοράς ενισχύθηκε 3 μονάδες βάσης στο 3,413%, ενώ η απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου πρόσθεσε σχεδόν 2 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,621%. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε σχεδόν 3 μονάδες βάσης στο 4,001%. Οι τιμές κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις αποδόσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε τα στοιχεία για τις προσλήψεις των μη αγροτικών επιχειρήσεων για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 236.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ο αριθμός ήταν σύμφωνος με τις προσδοκίες, αλλά μειωμένος από τις 326.000 νέες προσλήψεις τον Φεβρουάριο.

«Η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Μάρτιο ήταν η μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά εξακολουθούσε να είναι μια καλή αύξηση. Οι προσλήψεις επιβραδύνονται, με τους αντίθετους ανέμους να επικεντρώνονται στον κλάδο της τεχνολογίας, των ακινήτων, των χρηματοοικονομικών και του λιανικού εμπορίου»,σημειώνει ο Bill Adams, επικεφαλής οικονομολόγος της Comerica Bank.

«Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Μαρτίου ήταν καλή είδηση, αλλά πάρτε την με επιφύλαξη. Άλλοι δείκτες της αγοράς εργασίας έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες. … Οι αναθεωρήσεις αυτής της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας είναι πιο πιθανό να είναι αρνητικές παρά θετικές» προσθέτει.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών αυτή την εβδομάδα είναι οι προοπτικές του πληθωρισμού, με τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή να ανακοινώνονται την Τετάρτη. Την ίδια ημέρα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της για τη νομισματική πολιτική.

Οι παράγοντες της αγοράς σταθμίζουν την προοπτική σύσφιγξης των πιστωτικών συνθηκών και μιας πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ στον απόηχο της παρ’ ολίγον κατάρρευσης του ελβετικού γίγαντα της επενδυτικής τραπεζικής Credit Suisse, μαζί με τις χρεοκοπίες αρκετών αμερικανικών δανειστών μεσαίας κατηγορίας.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024