Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάκης Παπαδημητρίου: Ο ρόλος του στη βραβευμένη ταινία

Μάκης Παπαδημητρίου: Ο ρόλος του στη βραβευμένη ταινία

Η πρεμιέρα της νέας παραγωγής στις αίθουσες έγινε χθες Πέμπτη 6 Απριλίου.

Ετοιμαστείτε για ένα παραισθησιογόνο μείγμα γαστρονομικής περφόρμανς, ομαδικού σεξ και kinky μαγειρικής όπως μόνο ο Πίτερ Στρίκλαντ ξέρει να φτιάχνει. Πρωταγωνιστές λαμπερά ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου η Γκουέντολιν Κρίστι από το Game of Thrones, ο Έισα Μπάτερφιλντ από το Sex Education,  η Αριάν Λαμπέντ και φυσικά ο δικός μας Μάκης Παπαδημητρίου.

Η ιστορία

Μια ηχητική κολεκτίβα που δεν μπορεί να διαλέξει όνομα, στεγάζεται σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στις μαγειρικές και διατροφικές επιδόσεις. Τα μέλη της παγιδεύονται στις εσωτερικές τους μάχες εξουσίας και σε καλλιτεχνικές βεντέτες, μόνο που η δυσλειτουργική δυναμική τους επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο όταν πρέπει να συναναστραφούν με την επικεφαλής του ινστιτούτου. Ενώ οι διάφοροι ανταγωνισμοί ξεδιπλώνονται, ένας άλλος ένοικος αντιμετωπίζει γαστρεντερικές διαταραχές, και σε μια προσπάθεια να δώσει αυθεντικότητα στην τέχνη της, η αρχηγός της κολεκτίβας του ζητά να χρησιμοποιήσει την κατάστασή του ως μέρος της παράστασης.

Τι λέει ο σκηνοθέτης

Οι επιρροές για το Flux Gourmet ήταν οι ταινίες του Ρομπέρ Μπρεσόν με τα επίσημα και σχεδόν θρησκευτικα voice-over του, το This Is Spinal Tap του Ρομπ Ράινερ για τα rock n’ roll κλισέ, ο Βιεννέζικος Ακτιονισμός για την αξία του σωματικού σοκ και ο Μαρσέλ Μαρσό για τη μιμική του δουλειά.

Ο χρόνος και ο τόπος δεν προσδιορίζονται για να ενισχυθεί η ονειρική φύση της ταινίας. Τελικά, μέσω της χρήσης της performance art και της avant-garde μουσικής, θέλω να αφηγηθώ μια πολύ ανθρώπινη ιστορία για προβλήματα για τα οποία οι άνθρωποι συχνά ντρέπονται να μιλήσουν, αλλά με τα οποία ας ελπίσουμε ότι πολλοί από εμάς μπορούμε να σχετιστούμε, ανεξάρτητα από το πόσο υγιές ή όχι είναι το στομάχι μας.

Μιλώντας πιο σοβαρά, ήθελα επίσης να παρουσιάσω έναν κάπως ανόητο κόσμο, εξερευνώντας τη δημιουργική σύγκρουση, την απόρριψη, τη δύναμη και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και οι χορηγοί τους.

Ποιος είναι ο Πίτερ Στρίκλαντ

Γεννήθηκε στην Κοιλάδα του Τάμεση της Μεγάλης Βρετανίας το 1973 και έχει κάνει πέντε μεγάλου μήκους ταινίες βουτηγμένες σε τραγωδία, ηχητική ψύχωση, σαδομαζοχισμό, εφιάλτες λιανικής και στομαχικά προβλήματα.

Άρχισε να γυρίζει ταινίες μικρού μήκους σε κάμερες Super 8 και 16mm στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αφού σκηνοθέτησε τη δική του διασκευή στη Μεταμόρφωση του Κάφκα για το Progress Theatre του Ρέντινγκ το 1992, ακολούθησε μια ταινία μικρού μήκους στη Νέα Υόρκη με το όνομα Bubblegum, η οποία προβλήθηκε σε κινηματογραφικά φεστιβάλ το 1996. Μετά από μια μακρά παύση κατά την οποία δημιουργούσε γαστρονομικά ηχητικά τοπία με το σχήμα The Sonic Catering Band, επέστρεψε στον κινηματογράφο στις αρχές αυτού του αιώνα. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία,

Η εκδίκηση της Καταλίν Βάργκα, χρηματοδοτήθηκε από μια κληρονομιά και γυρίστηκε με μπάτζετ £25.000. Η Καρπάθια τραγωδία οδήγησε σε χρηματοδότηση από τη βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία και το 2012 ακολούθησε το ηχητικά αγωνιώδες Στούντιο Ηχογραφήσεων Μπερμπεριάν, ανάμεσα σε Μιλάνο και Ντόρκινγκ, και το ρομάντζο σαδομαζοχισμού Ο Δούκας της Βουργουνδίας το 2014. Τα τελευταία χρόνια ακολούθησαν αρκετά ραδιοφωνικά έργα και η κινηματογράφηση μιας συναυλίας της Björk σε συν-σκηνοθεσία με τον Νικ Φέντον, ενώ η τέταρτη ταινία του, ο εφιάλτης λιανικού εμπορίου της Κοιλάδας του Τάμεση, Στοιχειωμένο Ύφασμα, κυκλοφόρησε το 2019. Η τελευταία του ταινία είναι το γαστρεντερικό δράμα Flux Gourmet.

Συντελεστές

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Πίτερ Στρίκλαντ
Παραγωγή: Σερένα Άρμιτατζ, Πιέτρο Γκρέπι
Φωτογραφία: Τιμ Σίντελ
Μοντάζ: Ματίας Φέκετε
Διεύθυνση παραγωγής: Φλέτσες Τζάρβις
Κοστούμια: Σάφρον Καλέιν
Μακιγιάζ: Σιμπόαν Χάρπερ-Ράιαν
Σχεδιασμός ήχου: Τιμ Χάρισον
Τραγούδι και Noise: Jeremy Barnes & Heather Trost, Roj, Cabern of Anti-Matter, The Sonic Catering Band
Πρωταγωνιστούν: Έισα Μπάτερφιλντ, Γκουέντολιν Κρίστι, Μάκης Παπαδημητρίου, Αριάν Λαμπέντ, Φάτμα Μοχάμεντ

Διάρκεια: 111′
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022

Επίσημη Συμμετοχή – Φεστιβάλ Βερολίνου 2022
Βραβείο Σχεδιασμού Ήχου – British Independent Film Awards 2022

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024