Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη Τετάρτη των Καθολικών: Η μέρα που σταυρώνεται η Μπαρτσελόνα και ανασταίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης

Μεγάλη Τετάρτη των Καθολικών: Η μέρα που σταυρώνεται η Μπαρτσελόνα και ανασταίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης

Είναι η τρίτη φορά στον 21ο αιώνα που Μεγάλη Τετάρτη των Καθολικών η Μπαρτσελόνα γνωρίζει επώδυνη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ανάσταση κάνει κάθε Μεγάλη Τετάρτη των Καθολικών η Ρεάλ Μαδρίτης όποτε το απαιτούν οι συνθήκες, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που ανεβαίνει την Οδό του Μαρτυρίου.

Η ιστορία επαναλήφθηκε για τις δύο ομάδες σαν φάρσα στο τελευταίο clasico στο Καμπ Νου πριν κλείσει για την ανακατασκευή του.

Το κατά Ματθαίο Αγιο Ευαγγέλιο διαβάστηκε χθες στις εκκλησίες της Καταλονίας και στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα υπέστη την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της από τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-4), από το 1963. Τότε ήταν ο Φέρεντς Πούσκας που είχε πετύχει χατ τρικ στη νίκη των Μερένγκες με 1-5. Τώρα ήταν η σειρά του Καρίμ Μπενζεμά να επαναλάβει το κατόρθωμα στη φωλιά της μεγάλης αντιπάλου.

Είναι η τρίτη φορά στον 21ο αιώνα που Μεγάλη Τετάρτη των Καθολικών  η Μπαρτσελόνα γνωρίζει επώδυνη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη Μεγάλη Τετάρτη του 2011 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό του Copa del Rey. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναπαριστά τον Αδάμ στη διάσημη νωπογραφία του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιστίνα, αγγίζει τον Θεό με ένα ασύλληπτο άλμα στην παράταση και χαρίζει το τρόπαιο στη Ρεάλ.

Τρία χρόνια αργότερα, ξανά Μεγάλη Τετάρτη, και πάλι τελικός Copa del Rey. Η Ρεάλ νικά με 2-1 με εκείνη την καταπληκτική κούρσα του Γκάρεθ Μπέιλ στο 85ο λεπτό.

Τους… ταιριάζουν

Οι ημέρες των Αγίων Παθών δεν ταιριάζουν στους Μπλαουγκράνα.

Ηταν Μεγάλη Πέμπτη πέρυσι όταν οι Καταλανοί κάθισαν στο τραπέζι του Μυστικού Δείπνου γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στο Καμπ Νου, με 3-2, που τους έθετε εκτός Γιουρόπα Λιγκ. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς, καθώς οι Γερμανοί, που εκτός από τον αγωνιστικό χώρο κυριάρχησαν σκανδαλωδώς και στις εξέδρες με τους χιλιάδες φιλάθλους τους, προηγήθηκαν με 3-0 μέχρι τις καθυστερήσεις, στη διάρκεια των οποίων η Μπάρτσα απέφυγε τον πλήρη ποδοσφαιρικό εξευτελισμό.

Η Ρεάλ αντίθετα, και τις έξι φορές που αγωνίστηκε στον 21ο αιώνα τη Μεγάλη Εβδομάδα αναστήθηκε. Εκτός από τους τρεις αγώνες με την Μπάρτσα στο Copa del Rey η Βασίλισσα αγωνίστηκε Μεγάλη Τετάρτη σε τρεις αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη ήταν στις 19 Απριλίου του 2000. Οι Μερένγκες έπαιξαν στο Ολντ Τράφορντ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και νίκησαν με 3-2, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. Το ματς έμεινε στην ιστορία για την ντρίμπλα με μαγικό τακουνάκι του Ρεδόνδο στον Μπεργκ που έκανε αργότερα τον Αλεξ Φέργκιουσον να αναρωτηθεί: «Το διάβολο έχει στα παπούτσια του αυτός ο παίκτης; Μαγνήτη;».

Η δεύτερη ήταν στις 4 Απριλίου του 2012 με τη Ρεάλ να συντρίβει τον ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με 5-2 και να προκρίνεται στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 12 Απριλίου 2017 ήταν η τελευταία φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε μεγάλη Τετάρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νίκησε την Μπάγερν με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό για να κατακτήσει στη συνέχεια το τρόπαιο.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024