Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα… εξίσωση ενός «τελικού»

Η νέα… εξίσωση ενός «τελικού»

Ο Ανιγκό θα ψάξει την Τετάρτη για έναν «άσο» που θα του δώσει την παρτίδα, καθώς σε μια μέρα δεν μπορεί ν’ αλλάξει πράγματα.

Τα δεδομένα του μεγάλου αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη είναι ξεκάθαρα. Είναι όμως συνάμα και πολύ… διαφορετικά σε σχέση με αυτά που είχε κάποιος στο μυαλό του το απόγευμα της Κυριακής.

Γιατί πολύ απλά η «εξίσωση» που αφορά τους ερυθρόλευκους περιλαμβάνει ένα νέο πρόσωπο, τον άνθρωπο που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου των πρωταθλητών, αντικαθιστώντας τον Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα πάει με προπονητή τον Ζοσέ Ανιγκό κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και η συγκεκριμένη εξέλιξη διαμορφώνει ένα νέο «σκηνικό» για το μεγάλο παιχνίδι.

Ένα ματς που αναμφίβολα έχει χαρακτήρα «τελικού» για την ομάδα του Πειραιά καθώς για τον Ολυμπιακό υπάρχει μόνο η νίκη.

Κάθε ενδεχόμενο απώλειας βαθμών στον αγώνα της Τετάρτης είναι «απαγορευτικό» για τους παίκτες του Ολυμπιακού κι αυτό είναι ένα στοιχείο που επίσης θα «μετρήσει» πολύ στην έκβαση της αναμέτρησης.

Με την «πλάτη στον τοίχο» βέβαια είναι και ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα του από την ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά η αλλαγή προπονητή αφορά τον Ολυμπιακό κι αυτό σημαίνει ότι ο Ανιγκό θα προσπαθήσει να βάλει στο «τραπέζι» ένα καινούργιο… κόλπο.

Ο Γάλλος θα ψάξει για έναν «άσο» που θα του δώσει την παρτίδα, καθώς σε μια μέρα δεν μπορεί ν’ αλλάξει πράγματα.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο και φυσικά το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο ίδιος.

Όπως και να το δει όμως κάποιος μιλάμε για ένα νέο πρόσωπο στην «εξίσωση» του μεγάλου παιχνιδιού και η παραμικρή πινελιά μπορεί να διαμορφώσει νέο τοπίο.

Μια αλλαγή στη βασική εντεκάδα, μια αλλαγή στη διάρκεια του παιχνιδιού ή ακόμα και ένας νέος ρόλος σε κάποιον παίκτη.

Αυτά τα σκέφτεται ήδη ο Ανιγκό και ψάχνει την ιδέα που θα κάνει «κλικ».

Ο Ολυμπιακός όχι απλά θέλει, αλλά «καίγεται» για τη νίκη και το μυαλό όλων πρέπει να είναι στο παιχνίδι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ναι, όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα στην αναμέτρηση με τον Άρη για τους πειραιώτες, ναι, ο Μίτσελ παραιτήθηκε αλλά αυτά ανήκουν στο χθες.

Το μείζον για τους πρωταθλητές είναι τι γίνεται μεθαύριο. Την Τετάρτη το βράδυ λοιπόν οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν ένα «τελικό» και η σκέψη των παικτών του Ολυμπιακού πρέπει να είναι σε αυτή την «μάχη». Μόνο εκεί κι όχι σε άλλα παιχνίδια.

Ο Μίτσελ ήταν ράκος το βράδυ της Κυριακής και στις συζητήσεις που είχε σήμερα με τους ιθύνοντες του συλλόγου, ξεκαθάρισε πως είχε πάρει την απόφαση του.

Ο Ισπανός τόνισε ότι αποχωρεί σαν φίλος και το εννοεί. Μπορεί η δεύτερη «θητεία» του στον πάγκο της ομάδας του λιμανιού να μην είχε την εξέλιξη που θα επιθυμούσε, ωστόσο ένα είναι σίγουρο.

Ο Μίτσελ έχει συνδέσει το όνομά του με κατακτήσεις τίτλων του Ολυμπιακού και μεγάλες επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες κόντρα σε μεγαθήρια, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπενφίκα.

Κι όταν οι ερυθρόλευκοι μίλησαν μαζί του σε μια δύσκολη περίοδο, όχι μόνο δέχθηκε ν’ αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, αλλά το έπραξε με μεγάλη χαρά.

Γιατί πολύ απλά είναι και αυτός μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024