Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους οι… ΗΠΑ με την σύλληψη του πρώην Αμερικανού προέδρου;

Τραμπ: Βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους οι… ΗΠΑ με την σύλληψη του πρώην Αμερικανού προέδρου;

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν ήδη τον Τραμπ να προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κρατήθηκε ποτέ. Ούτε στα λόγια, ούτε στις πράξεις του.

Κάποτε είχε πει ότι «ο γυναικείος κόλπος είναι μια πιθανή νάρκη, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος όταν βρίσκεσαι εκεί μέσα»… Και τελικά την πάτησε την νάρκη, όχι γιατί απάτησε τη σύζυγο του Μελάνια με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, αλλά γιατί την πλήρωσε 130.000 για να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν εξεπλάγην που τελικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος συνελήφθη για κάτι, περισσότερο εντύπωση κάνει που δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα για ερωτικές ιστορίες, φορολογικές απάτες, εταιρικά εγκλήματα, από όλα έχει ο μπαξές.

Η παρανομία με τις 30 κατηγορίες

Τελικά, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, επειδή όταν το 2016 η προαναφερόμενη ηθοποιός ερωτικών ταινιών επικοινώνησε με μέσα μαζικής ενημέρωσης και προσφέρθηκε να πουλήσει πληροφορίες σχετικά με τις στενές επαφές που είχε μαζί του, εκείνος έστειλε τον δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, να την πληρώσει αδρά για ξεχάσει την όλη ιστορία.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό από μόνο του δεν είναι παράνομο. Όταν όμως ο Τραμπ αποζημίωσε τον Κόεν, το αρχείο της πληρωμής έκανε λόγο για νομικά έξοδα.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, αυτό σημαίνει ότι ο Αμερικανός μεγιστάνας παραποίησε επιχειρηματικά αρχεία, κάτι το οποίο αποτελεί πλημμέλημα στη Νέα Υόρκη και συνεπώς θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Η καυτή υπόθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 30 κατηγορίες, που σχετίζονται με επιχειρηματική απάτη στο πλαίσιο της μυστικής καταβολής του ποσού, αλλά και πάλι καθοδόν προς την Τρίτη, οπότε ο Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί, να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα, να τον φωτογραφίσουν και να τον συλλάβουν, χωρίς όμως να του περάσουν χειροπέδες, άλλο είναι που καεί την Αμερική και έως ένα σημείο και τον κόσμο ολόκληρο.

Και στη φυλακή και στον Λευκό Οίκο;

Ο Αμερικανός μεγιστάνας συλλαμβάνεται, ενώ είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και το αμερικανικό Σύνταγμα δεν αναφέρει κανένα κώλυμα για τους υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία, είτε είναι κατηγορούμενοι είτε είναι στη φυλακή, γεγονός που αφήνει όλα τα τρομερά και φοβερά ενδεχόμενα ανοιχτά.

Οι δημοσκοπήσεις ήδη τον ευνοούν, αφού τον φέρνουν  να προηγείται στη σχετική κούρσα με ποσοστό 43% έναντι 31% που στηρίζει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος δεν έχει ακόμα δηλώσει την υποψηφιότητα του.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο «εμπρηστής» Τραμπ, που έβγαλε τις ΗΠΑ από ένα σωρό διεθνείς συνθήκες στη διάρκεια της μίας θητείας του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας κάνοντας τον κόσμο ένα πιο επικίνδυνο μέρος, κόντεψε να «ψοφήσει» την πλειοψηφία τον αμερικανικού λαού επειδή δεν πίστευε στον κοροναϊό και έβαλε τους οπαδούς του να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο υπογράφοντας μια από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας, δεν θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να πορώσει την σκληροπυρηνική Αμερική, ώστε να πνίξει την προοδευτική πλευρά της, και να αυξήσει τις πιθανότητες του να γίνει και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ;

Φοβού τον δημοφιλή… Τραμπ

Το χειρότερο είναι ότι μπορεί και να τα καταφέρει. Οι ΗΠΑ είναι μια διχασμένη χώρα, πολύ μπροστά και τόσο πίσω ταυτόχρονα, που καταντά προβληματική πρωτίστως για τον εαυτό της και μετά για όλους τους άλλους συμμάχους της. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Financial Times σχολίασαν ότι  η δίωξη του Τραμπ σπρώχνει ένα διχασμένο έθνος μέσα σε ένα νέο κεφάλαιο χάους, χαρακτηρίζοντας όχι μόνο αχαρτογράφητο, αλλά και δυνητικά «επικίνδυνο», το πεδίο των εξελίξεων στο οποίο εισέρχονται πια οι ΗΠΑ μέσα από αυτήν την υπόθεση.

Το πιο εύστοχο σχόλιο, ωστόσο, ανήκει στον Αμερικανικό κωμικό Κρις Ροκ, ο οποίος τον περασμένο μήνα σε τελετή απονομής βραβείων στην Ουάσιγκτον ρώτησε το κοινό του: «αλήθεια θα πάτε να συλλάβετε τον Τραμπ;» «Αυτό θα τον κάνει ακόμα πιο δημοφιλή» και ο νοών νοείτω…

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024