Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και όμως είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις…

Και όμως είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις…

Όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ εδώ και δέκα μήνες χώρεσαν σε μια ανακοίνωση, Παρασκευή πρωί…

Ώστε έτσι λοιπόν: Παραμύθια της Χαλιμάς από τον Αύγουστο που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League μέχρι σήμερα ότι θέλουν αλλά δεν μπορεί να ικανοποιήσουν το αίτημα των ελληνικών ομάδων. Ότι έχουν κάνει σε αυτό το διάστημα όσα προβλέπονται προκειμένου να έρχονται στα μέρη μας οι καλύτεροι ξένοι διαιτητές (elite) που θα τραβήξουν από την πρίζα την προκατάληψη.

Παραμύθια όσα είπαν ο Στιβ Μπένετ και ο Τάκης Μπαλτάκος και στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας με τους ιδιοκτήτες των ομάδων που συμμετέχουν στα playoffs. Ούτε την UEFA είχαν ενημερώσει προκειμένου να συνδράμει στην αναζήτηση διαιτητών, ούτε βέβαια είχαν εισπράξει την αδιαφορία της Συνομοσπονδίας για το «ελληνικό ζήτημα» όπως κατά επανάληψη έχουν αφήσει να εννοηθεί.

Τι υποστήριζε εδώ και μήνες ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας για να μας φορτώσει η ΚΕΔ κάθε καρυδιάς καρύδι από τους δεύτερης διαλογής ξένους διαιτητές που θα μας κάνουν στο τέλος να εκτιμήσουμε τους (ούτως ή άλλως δεύτερης διαλογής) έλληνες; Ότι οι elite διαιτητές δεν έρχονται γιατί τα λεφτά δεν είναι πολλά (1500 ευρώ).

Και όταν τέλος πάντων μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής αύξησε το μπάτζετ για αυτή τη δουλειά; Έλεγε πως πάλι δεν έρχονται διότι έχουν υποχρεώσεις στα δικά τους πρωταθλήματα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αργότερα άφησε να διαρρεύσει και μια άλλου τύπου ιστορία για αγρίους προκειμένου να δικαιολογηθεί. Μοίρασε εντέχνως ότι ένας από τους ξένους διαιτητές που ήρθε στη χώρα μας, ο Κέλετ από τη Δανία που σφύριξε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, κατήγγειλε επίσημα στην UEFA ότι δέχθηκε απειλές στην Ελλάδα. Και ότι προφανώς έχει παίξει τον ρόλο του ώστε η Συνομοσπονδία να μην ασχολείται με το ελληνικό αίτημα για καλούς διαιτητές.

Φυσικά ο Κέλετ έχει εξηγήσει σε συνέντευξη του πως τίποτε από αυτά δεν έχει συμβεί, ότι βρήκε στους λογαριασμούς του στα social media κάποια απειλητικά μηνύματα οπαδών και πως αυτή δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά στην καριέρα του που αντιμετώπισε κάτι τέτοιο. Και πάλι όμως εδώ στα μέρη μας εκείνοι που δημιουργούν τις… εντυπώσεις φρόντισαν προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η αίσθηση. Ότι κάποιος διαιτητής κατήγγειλε στην UEFA κλπ και ότι όλο αυτό σηκώνει απαγορευτικό στην αναζήτηση του δύσμοιρου του Μπένετ που θέλει να φέρει καλούς διαιτητές αλλά δεν μπορεί. Για αυτό ας λέμε και ευχαριστώ για τους Νταμπάνοβιτς, τους Ιρακινούς από τη Σουηδία και τους VARίστες από την Αλβανία.

Και όταν τελικά –όπως υποστήριξε ο Μπένετ στη συνάντηση της Δευτέρας με τους ιδιοκτήτες- εμφανίστηκε όντως ένας πρόθυμος elite διαιτητής από μόνος του και του είπε πως «Επειδή έμαθα δεν μπορείτε να βρείτε ξένους διαιτητές, εγώ είμαι elite διαιτητής και μπορώ να έρθω την επόμενη εβδομάδα να σφυρίξω ένα ματς» τι έκανε ο αρχιδιαιτητής; Το είπε στον Μπαλτάκο και ο πρόεδρος της ΕΠΟ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν ζητώντας τη διενέργεια έρευνας για τον αλλοδαπό elite διαιτητή ο οποίος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ, έκανε το έγκλημα και αυτοπροτάθηκε…!!!

Τι μάθαμε σήμερα; Πως όλα αυτά πατούν σε μια αλήθεια που σηκώνει τα χέρια ψηλά, βγάζει περίστροφο και αυτοκτονεί…. Οι elite διαιτητές που δεν ήρθαν και δεν θα έρθουν και το επόμενο διάστημα (ήδη έχουν γίνει οι ορισμοί για 3η και 4η αγωνιστικής) δεν είναι ούτε θύματα μπάτζετ, ούτε θύματα μπούλινγκ, ούτε θύματα του φορτωμένου καλεντάρι τους. Είναι απλά ανεπιθύμητοι. Η σημερινή ανακοίνωση τα λέει όλα…

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024