Καλεσμένος στο Συνέδριο Upfront Initiative βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης και μίλησε για την ομοφυλοφιλία, το coming out και τους λόγους τους οποίους τον οδηγούν στο να μιλάει «ανοιχτά» για την σεξουαλικότητα του.

«Οι στρέιτ μιλούν για το τι θα κάνουν στο κρεβάτι τους πολύ άνετα. Σου λένε και τι ώρα γίνεται. Έχουμε μεγαλώσει με το τι κάνουν οι στρέιτ στο κρεβάτι τους. Η διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουν. Εμείς χρειάζεται να εξηγήσουμε. Γιατί τόσα χρόνια, αν δεν εξηγήσουμε εμείς κάνοντας coming out, θα το εξηγήσουν οι στρέιτ, όπως έκαναν 2000 χρόνια τώρα και δεν τα πήγανε πολύ καλά» ανέφερε αρχικά δημιουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Καπουτζίδης: Εύχομαι ο νεκρός μου εαυτός να παίζει κάπου στο σύμπαν ποδοσφαιράκι με τον Πάνο Νάτση

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Είπανε ότι η σεξουαλικότητα μας είναι θανάσιμο αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, ανωμαλία, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία -έχει ειπωθεί κι αυτό- και θα πάμε στην κόλαση. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα. Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για την ομοφυλοφιλία. Η πρώτη αναφορά υπάρχει σε μια αποστολική επιγραφή, που στάλθηκε στους Ρωμαίους. Δηλαδή δεν το έστειλαν καν σε εμάς το γράμμα, πήγαινε στη Ρώμη. Επιστολή προς Σερραίους δεν…».

«Πού ξέρεις ότι ο θεός έπλασε τη γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ;»

Σε ότι αφορά τους λόγους που μιλάει «ανοιχτά» για την σεξουαλικότητα του, ο Γιώργος Καπουτζίδης εξήγησε: «Αν τα εξηγήσουμε τα πράγματα, θα γίνουν καλύτερα. Για αυτό ακριβώς μιλώ. Στην αρχή πίστευα ότι μιλούσα για να αισθανθώ εγώ καλύτερα. Μετά πίστευα ότι μιλούσα για να βοηθώ κόσμο και βοηθώ. Όποτε βλέπω ακραία, φρικτά κι ομοφοβικά σχόλια για μένα δεν στενοχωριέμαι για εμένα -είμαι παγερά αδιάφορος, δεν με πληγώνει καθόλου– στενοχωριέμαι για την χώρα μου. Νιώθω ότι καθρεφτίζεται μια αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά. Οπότε γι’ αυτό γίνεται το coming out».

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε με χιούμορ και το επιχείρημα πως ο «Θεός έπλασε τη γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ» λέγοντας: «Το επιχείρημα είναι ότι ο Θεός έπλασε γυναίκα από τον πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: ήσουν πίσω από καμία φραουλιά και έβλεπες;».

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr