Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Vegan Life Festival: Ο μεγαλύτερος vegan θεσμός της Ελλάδας επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη

Vegan Life Festival: Ο μεγαλύτερος vegan θεσμός της Ελλάδας επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου, γιορτάζουμε μαζί τον vegan τρόπο ζωής

«Μπορώ να είμαι υγιής χωρίς να τρώω ζωικά τρόφιμα;». «Τι καθιστά vegan ένα ρούχο ή ένα καλλυντικό;». «Μπορεί να γίνει νόστιμη η φυτική διατροφή;». Τέτοιου είδους απορίες και ερωτήματα αναλαμβάνει να μας λύσει, μεταξύ άλλων το Vegan Life Festival που επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 23:00 στην Αποθήκη Γ στο λιμάνι με ελεύθερη είσοδο.

Ο μεγαλύτερος vegan θεσμός της Ελλάδας, που πραγματοποιείται από την Vegan Life NGO, φέτος έχει το γενικό σύνθημα «Join us on the vegan side» και περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, εργαστήρια, μουσική και – φυσικά – πεντανόστιμα vegan πιάτα. Έχοντας ξεκινήσει από την Αθήνα το 2016 και τη Θεσσαλονίκη το 2017, το 2019 πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά, ενώ την ίδια χρονιά το Vegan Life Festival Athens έγινε το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα vegan festival της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας 35.000 επισκέπτες μέσα σε μόλις δυο ημέρες. Το 2021, ξεπεράστηκε ακόμη και αυτός ο αριθμός, αφού το φεστιβάλ της Αθήνας υποδέχθηκε συνολικά 38.000 άτομα.

Μια σημαντική συζήτηση

Πέρα από τη διάδοση του vegan τρόπου ζωής, για ηθικούς και περιβαλλοντικούς λόγους, η ομάδα που εμπνεύστηκε το Vegan Life Festival επιδιώκει να διατηρήσει ανοιχτή την πάντα σημαντική συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων, να σπάσει τους μύθους που επιμένουν γύρω από τον vegan τρόπο ζωής, να συνδέσει μεταξύ τους ομάδες, άτομα, οργανισμούς και εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον βιγκανισμό, αλλά και να προσφέρει επιστημονικά τεκμηριωμένη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με την υγιεινή φυτική διατροφή, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, κ.ά. Μέσα από μια σύγχρονη και διαθεματική ματιά, το φεστιβάλ καταφέρνει να φέρει διαφορετικά επιστημονικά πεδία σε διάλογο μεταξύ τους και να φιλοξενεί ενδιαφέρουσες και γόνιμες συζητήσεις.

Γνωριμία με τον vegan τρόπο ζωής

Πίτσες, σουβλάκια, αλλά και κάθε άλλο είδος φαγητού – ακόμη και παραδοσιακά πιάτα από όλο τον κόσμο – θα σερβίρονται το Σαββατοκύριακο στο vegan Life Festival Thessaloniki 2023 στη vegan εκδοχή τους, αποδεικνύοντας στην πράξη τη νοστιμιά της φυτικής διατροφής. Ταυτόχρονα, η μεγαλύτερη vegan γιορτή της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενεί νέα vegan προϊόντα κάθε κατηγορίας, από καθαριστικά και καλλυντικά, μέχρι ρούχα, παπούτσια και συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία δεν εμπεριέχουν ίχνος ζωικών συστατικών, ούτε έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Ομιλίες από ειδικούς θα καλύψουν θέματα υγείας, ηθικής μόδας, φυτικής διατροφής, δικαιωμάτων των ζώων, αθλητισμού και οικολογίας, ενώ ταυτόχρονα vegan chefs και food bloggers θα πραγματοποιούν εργαστήρια vegan μαγειρικής. Τόσο οι ομιλίες όσο και τα εργαστήρια θα έχουν ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ενώ οι οικογένειες με μικρά παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, που έχουν στόχο την προαγωγή της αγάπης προς τα ζώα, της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της ψυχικής και σωματικής ευεξίας.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, ανεβαστική μουσική θα δίνει τον τόνο, και παράλληλες δράσεις με περιβαλλοντική συνείδηση θα πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ανταλλακτικό παζάρι ρούχων με σύνθημα «Φέρε ό,τι δεν χρειάζεσαι, πάρε ό,τι σου αρέσει», που σε καλεί να κάνεις αυτό ακριβώς: να αφήσεις τα προϊόντα ένδυσης που δεν χρησιμοποιείς πια και να πάρεις με τη σειρά σου τα κομμάτια που θέλεις στην γκαρνταρόμπα σου. Τα ρούχα που θα απομείνουν έπειτα από το τέλος της εκδήλωσης, θα παραληφθούν από την οργάνωση Fabric Republic, που διαθέτει το πλέον ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρούχων. Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια του Vegan Life Festival Thessaloniki 2023, στον χώρο θα εκτίθενται έργα τέχνης και φωτογραφίας που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Info

Vegan Life Festival Thessaloniki 2023

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Απριλίου, 11:00 – 13:00

Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Είσοδος Ελεύθερη

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024