Η ακτιβίστρια κατά των τρανς, γνωστή ως Posie Parker, ακύρωσε περαιτέρω εκδηλώσεις και φέρεται να έφυγε από τη Νέα Ζηλανδία μετά από χαοτικές και κατά καιρούς βίαιες διαδηλώσεις που έληξαν την προγραμματισμένη εμφάνισή της στο Ώκλαντ.

Η Kellie-Jay Keen-Minshull, η οποία ακούει και το όνομα Posie Parker, επρόκειτο είχε προγραμματίσει ομιλία στο Ώκλαντ το Σάββατο το πρωί. Η αμφιλεγόμενη ακτιβίστρια του Ηνωμένου Βασιλείου συναντήθηκε από πλήθη αντιδιαδηλωτών υπέρ των τρανς δικαιωμάτων, που εκτιμάται ότι ήταν χιλιάδες, και ξεπερνούσαν σημαντικά τους υποστηρικτές της ομιλίτριας. Έφυγε από την εκδήλωση πριν μιλήσει, αφού την αποδοκίμασαν, και την περιέλουσαν με με χυμό ντομάτας.

Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί

Η εμφάνιση της Keen-Minshull στη Νέα Ζηλανδία ήταν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πριν από την άφιξή της. Σε μια προηγούμενη εμφάνιση στην Αυστραλία είχε δεχτεί στήριξη από ακροδεξιούς «υπερασπιστές της λευκής υπεροχής» , που παρέλασαν στους δρόμους, χαιρετώντας ναζιστικά.

Ορισμένες ομάδες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είχαν πιέσει τις αρχές μετανάστευσης της Νέας Ζηλανδίας να της απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα, με την αιτιολογία ότι αποτελούσε απειλή για τη δημόσια τάξη. Την Παρασκευή, το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας έκρινε ότι η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος στην Keen-Minshull στη χώρα ήταν νόμιμη.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Μάικλ Γουντ, δήλωσε την Παρασκευή σε δήλωση: «Όπως πολλοί Νεοζηλανδοί θα το προτιμούσα αν η Kellie-Jay Keen-Minshull δεν πατούσε ποτέ το πόδι της στη Νέα Ζηλανδία. Θεωρώ ότι πολλές από τις απόψεις της είναι αποκρουστικές και με ανησυχεί ο τρόπος με τον οποίο φλερτάρει μερικούς από τους πιο ποταπούς ανθρώπους και ομάδες τριγύρω, συμπεριλαμβανομένων των λευκών υπέρμαχων».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr