Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακροδεξιά: Οι αρχές της Ζηλανδίας φυγάδευσαν την αντι-τρανς ακτιβίστρια Posie Parker μετά από γιουχάρισμα

Ακροδεξιά: Οι αρχές της Ζηλανδίας φυγάδευσαν την αντι-τρανς ακτιβίστρια Posie Parker μετά από γιουχάρισμα

Σε μια προηγούμενη εμφάνιση στην Αυστραλία είχε δεχτεί στήριξη από ακροδεξιούς «υπερασπιστές της λευκής υπεροχής» , που παρέλασαν στους δρόμους, χαιρετώντας ναζιστικά.

Η ακτιβίστρια κατά των τρανς, γνωστή ως Posie Parker, ακύρωσε περαιτέρω εκδηλώσεις και φέρεται να έφυγε από τη Νέα Ζηλανδία μετά από χαοτικές και κατά καιρούς βίαιες διαδηλώσεις που έληξαν την προγραμματισμένη εμφάνισή της στο Ώκλαντ.

Η Kellie-Jay Keen-Minshull, η οποία ακούει και το όνομα Posie Parker, επρόκειτο είχε προγραμματίσει ομιλία στο Ώκλαντ το Σάββατο το πρωί. Η αμφιλεγόμενη ακτιβίστρια του Ηνωμένου Βασιλείου συναντήθηκε από πλήθη αντιδιαδηλωτών υπέρ των τρανς δικαιωμάτων, που εκτιμάται ότι ήταν χιλιάδες, και ξεπερνούσαν σημαντικά τους υποστηρικτές της ομιλίτριας. Έφυγε από την εκδήλωση πριν μιλήσει, αφού την αποδοκίμασαν, και την περιέλουσαν με με χυμό ντομάτας.

Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί

Η εμφάνιση της Keen-Minshull στη Νέα Ζηλανδία ήταν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πριν από την άφιξή της. Σε μια προηγούμενη εμφάνιση στην Αυστραλία είχε δεχτεί στήριξη από ακροδεξιούς «υπερασπιστές της λευκής υπεροχής» , που παρέλασαν στους δρόμους, χαιρετώντας ναζιστικά.

Ορισμένες ομάδες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είχαν πιέσει τις αρχές μετανάστευσης της Νέας Ζηλανδίας να της απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα, με την αιτιολογία ότι αποτελούσε απειλή για τη δημόσια τάξη. Την Παρασκευή, το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας έκρινε ότι η απόφαση να επιτραπεί η είσοδος στην Keen-Minshull στη χώρα ήταν νόμιμη.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Μάικλ Γουντ, δήλωσε την Παρασκευή σε δήλωση: «Όπως πολλοί Νεοζηλανδοί θα το προτιμούσα αν η Kellie-Jay Keen-Minshull δεν πατούσε ποτέ το πόδι της στη Νέα Ζηλανδία. Θεωρώ ότι πολλές από τις απόψεις της είναι αποκρουστικές και με ανησυχεί ο τρόπος με τον οποίο φλερτάρει μερικούς από τους πιο ποταπούς ανθρώπους και ομάδες τριγύρω, συμπεριλαμβανομένων των λευκών υπέρμαχων».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024