Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η γηραιότερη εργαζόμενη drag queen στον κόσμο

Πέθανε η γηραιότερη εργαζόμενη drag queen στον κόσμο

Εμβληματική προσωπικότητα του Πόρτλαντ, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Πέθανε στα 92 της η Darcelle, κατά κόσμον Walter C. Cole, διάσημη draq queen, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της LGBTQI+ κοινότητας.

Η Darcelle, στέφθηκε ως η γηραιότερη εν ενεργεία drag queen στον κόσμο από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2016 και εξακολουθούσε να δίνει παραστάσεις μέχρι το τέλος.  Πέθανε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον από φυσικά αίτια.

Στο εθνικό μητρώο Ιστορικών τόπων το Darcelle XV Showplace

Το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που άνοιξε πριν από 50 χρόνια στο κέντρο του Πόρτλαντ, το Darcelle XV Showplace, έχει γίνει πολιτιστικός θεσμός στην πόλη και το 2020 συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων, και έγινε έτσι ο πρώτος χώρος στο Όρεγκον που προτάθηκε ειδικά για τη σημασία του στην ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας και να κάνετε υπομονή καθώς ο καθένας θρηνεί με τον δικό του τρόπο και ρυθμό» γράφει σε ανάρτησή του στα social media το «Darcelle XV Showplace» ανακοινώνοντας τον θάνατο της θρυλικής draq queen.

Οι συναυλίες στο Showplace θα συνεχιστούν κανονικά, όπως θα ήθελε η Darcelle. «Ελάτε μαζί μας και να γιορτάσουμε την κληρονομιά και τη μνήμη της» αναφέρουν.

«Μέρος της ιστορίας του Πόρτλαντ

Οι θαυμαστές θρήνησαν το θάνατο της Darcelle στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος του Πόρτλαντ και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ron Wyden, ο οποίος δήλωσε ότι «η Darcelle έγραψε ένα αξέχαστο κεφάλαιο στην ιστορία του Πόρτλαντ με το «πνεύμα και το θάρρος της».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024