Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενόχλησε τα τουρκικά ΜΜΕ το «όχι» Μενέντεζ στα F16 - Θυμήθηκαν και τις... «ελληνικές παραβιάσεις στο Αιγαίο»

Ενόχλησε τα τουρκικά ΜΜΕ το «όχι» Μενέντεζ στα F16 – Θυμήθηκαν και τις… «ελληνικές παραβιάσεις στο Αιγαίο»

Η νέα άρνηση του Μπομπ Μενέντεζ στην πώληση των F16 στην Τουρκία, επικρίθηκε έντονα από τα τουρκικά ΜΜΕ, που θυμήθηκαν και τις... «ελληνικές παραβιάσεις στο Αιγαίο»

Έντονο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η νέα, χθεσινή, άρνηση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ,  στην πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Τα Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μενέντεζ «έκανε προβοκατόρικες ερωτήσεις στον Μπλίνκεν», ενώ σημειώνουν ότι «είναι γνωστή η σχέση του με το ελληνικό λόμπι».

«Έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία»

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ για άλλη μια φορά έβαλε στο στόχαστρο του την Τουρκία. Έκανε προβοκατόρικες ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και προσπάθησε να εξηγήσει πως δεν πρέπει να γίνει η πώληση των F-16 στην Τουρκία», αναφέρουν δημοσιεύματα.

Κατηγορούν παράλληλα τον Μενέντεζ, ότι «εξέφρασε πολλούς ισχυρισμούς σε μια προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας της Τουρκίας».

Θυμήθηκαν τις… «ελληνικές παραβιάσεις»

Τα τουρκικά ΜΜΕ, θυμήθηκαν και τα περί ελληνικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, ενώ ανέφεραν ότι ο  Μενέντεζ είναι γνωστός για τη «σχέση του με το ελληνικό λόμπι».

«Ο Μενέντεζ, ο οποίος είναι γνωστός για την προσέγγισή του με το ελληνικό λόμπι, και την εχθρότητα του απέναντι στην Τουρκία,  έκανε την επανεμφάνιση του. Αγνόησε τις παραβιάσεις που κάνει η Ελλάδα στους αιθέρες και στα νερά του Αιγαίου κατηγόρησε την Τουρκία και έφερε το θέμα της αγοράς ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος που έκανε η Άγκυρα από τη Ρωσία και είπε πως ‘σε μια τέτοια χώρα δεν αξίζει η πώληση των F16’», αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Η έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Μπάιντεν και η Τουρκία

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου της Haberturk στην Ουάσιγκτον Αλί Τσινάρ, «υπάρχουν πολλές ‘δυσκολίες’ για τα F-16».

Αναλυτικά ο Τσινάρ τόνισε, σύμφωνα με τον Σκάι: «O Mενέντεζ αυτό έδειξε. Διαβάσαμε την έκθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα που αποτελείται από 103 σελίδες και επικρίνει την Τουρκία με βαριές κατηγορίες.. Όπως επίσης και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν κάλεσε και φέτος την Τουρκία στη Σύνοδο της Δημοκρατίας που φέτος θα διοργανωθεί για δεύτερη φορά. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα μήνυμα προς την Τουρκία.

Το θέμα των F16 τέθηκε αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν όταν παρουσίαζε τον προϋπολογισμό του υπουργείου του.

Ο πρόεδρος της  Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Μπομπ Μενέντεζ επέκρινε την Τουρκία με βαριές κατηγορίες και επανέλαβε πως δεν θα υποστηρίξει την πώληση των F-16 στην Τουρκία».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024