Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκός Κανονισμός υποχρέωσε το «δεξί χέρι» του Σαββίδη να φύγει από το ΔΣ του ΟΛΘ

Ευρωπαϊκός Κανονισμός υποχρέωσε το «δεξί χέρι» του Σαββίδη να φύγει από το ΔΣ του ΟΛΘ

Η αποχώρηση του Αρτούρ Νταβιντιάν από το ΔΣ του ΟΛΘ ήταν αποτέλεσμα υποχρεωτικής συμμόρφωσης με Ευρωπαϊκό Κανονισμός στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεκίνησαν ήδη από το 2014, περιλαμβάνεται πλέον και η απαγόρευση Ρώσοι υπήκοοι ή πρόσωπα που κατοικούν στη Ρωσία να κατέχουν θέσεις στα όργανα εταιρειών που διαχειρίζονται ευρωπαϊκές υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως είναι για παράδειγμα τα λιμάνια.

Η απαγόρευση αυτή θεσπίστηκε με το πιο πρόσφατο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, μέσα από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2023/427 του Συμβουλίου της 25ης Φεβρουαρίου 2023. Ειδικότερα, μία από τις προβλέψεις του συγκεκριμένου κανονισμού είναι πέραν των άλλων να προστεθεί στον κανονισμό 833/2014 και το παρακάτω άρθρο.

«Άρθρο 5ιε

1.   Απαγορεύεται, από τις 27 Μαρτίου 2023 να επιτρέπεται σε Ρώσους υπηκόους ή φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στη Ρωσία να κατέχουν οποιεσδήποτε θέσεις στα διοικητικά όργανα των κυρίων ή διαχειριστών υποδομών ζωτικής σημασίας, ευρωπαϊκών υποδομών ζωτικής σημασίας και κρίσιμων οντοτήτων.

2.   Η παράγραφος 1 δεν ισχύει για τους υπηκόους κράτους μέλους, χώρας μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή της Ελβετίας.»

Πώς αυτή η απόφαση επηρέασε τον ΟΛΘ

Στη διοίκηση του ΟΛΘ συμμετείχε ως εκτελεστικό μέλος, με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή επενδύσεων ο Αρτούρ Νταβιντιάν που είναι και ο CEO του ομίλου Dimera, που είναι το βασικό όχημα για την οικονομική δραστηριότητα των συμφερόντων της οικογένειας του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, ο Νταβιντιάν ήταν εδώ και χρόνια το «δεξί χέρι» του Ιβάν Σαββίδη και ο βασικός «δικός του άνθρωπος» στις επενδύσεις του στην Ελλάδα.

Όμως, ως Ρώσος υπήκοος δεν θα μπορούσε από τις 27 Μαρτίου να είναι μέλος της διοίκησης του ΟΛΘ, εφόσον τα λιμάνια θεωρούνται κατεξοχήν υποδομές ζωτικής σημασίας από την ΕΕ. Επομένως, η αποχώρηση του από τη διοίκηση του ΟΛΘ ήταν μόνοδρομος.

Τη θέση του πήρε, ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ο νομικός Κωνσταντίνος Φωτιάδης, μέλος του ΔΣ του OPEN TV.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024