Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινίαστηκε η έκθεση «ΣΚΙΕΣ» του Νίκου Κεσσανλή

Εγκαινίαστηκε η έκθεση «ΣΚΙΕΣ» του Νίκου Κεσσανλή

Με συμμετοχή του κοινού σε διαδραστική εγκατάσταση στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

Τα έργα από τις Φαντασμαγορίες της Ταυτότητας, την πιο χαρακτηριστική ενότητα της δουλειάς του σπουδαίου δημιουργού Νίκου Κεσσανλή, πρωτοπόρου της δεκαετίας 1960, παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πλαισιώθηκαν από ξεχωριστές δράσεις.

Ήταν, άλλωστε η πρώτη μετά την πανδημία μεγάλη ανοιχτή εικαστική έκθεση στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

Το πιο συναρπαστικό όμως μέρος της βραδιάς ήταν η ενεργός συμμετοχή των επισκεπτών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τη μέθοδο με την οποία έκανε τα έργα του ο Νίκος Κεσσανλής

Η Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Ελένη Κούκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή» κ. Σταύρος Σάββας στα εγκαίνια της έκθεσης ΣΚΙΕΣ του Νίκου Κεσσανλή στην Ελληνογερμανική ΑγωγήΜαθήτριες του σχολείου τραγούδησαν με τη συνοδεία πιάνου, ενώ μικροί και μεγάλοι, υπό τον ήχο γαλλικών τραγουδιών της εποχής του Κεσσανλή, πειραματίστηκαν και φωτογράφισαν με τα κινητά τους τις δικές τους σκιές. Όλοι οι καλεσμένοι έφυγαν έχοντας πάρει μαζί τους κάτι από τη δημιουργική ενέργεια του Κεσσανλή.

Την εκδήλωση και τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου. Ανάμεσα τους η Άννα και ο Δημήτρης Τσουμπλέκα, ανίψια του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού.  Ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, κ. Παύλος Καμάρας, ο κ. Χρήστος Αηδόνης, υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης, ο φωτογράφος Πάνος Κοκκινιάς, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Παναγιώτης Δημητρόπουλος, οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Ισμήνη Χαραλαμποπούλου, Γιάννης Ευαγγελίδης κ.ά.

Ελληνογερμανική Αγωγή,  Έκθεση ΣΚΙΕΣ Νίκου Κεσσανλή

Διάρκεια έκθεσης: 22 Μαρτίου – 12 Απριλίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 20:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 14:00

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024