Τέμπη: Εξηγήσεις από Καραμανλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Τι θα πει
Με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αύριο Δευτέρα, αναμένεται να συνεχιστεί η ενημέρωση του Κοινοβουλίου για την τραγωδία στα Τέμπη.
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, που παραιτήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.
Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, ο κ. Καραμανλής, φέρεται να λέει σε στενούς του συνεργάτες πως «παρακολουθώ τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στην υπόθεση και εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών. Και είναι τουλάχιστον παράλογο να μη λογοδοτούν εκείνοι που καθυστέρησαν, 4,5 χρόνια, αλλά να εγκαλούν εκείνους που ξεμπλόκαραν και εντός ολίγων μηνών θα παραδώσουν τον έργο».
Οι άξονες που θα κινηθεί ο Κ. Καραμανλής
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο παραιτηθείς υπουργός θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:
– Τη σύμβαση 717
– Την τηλεδιοίκηση
– Τη σύμβαση για τη Hellenic Train
Στην κυριακάτικη ανάρτηση ο πρωθυπουργός, ξεκίνησε από την τραγωδία στα Τέμπη, επανέλαβε και πάλι την στήριξη της κυβέρνησης στους συγγενείς των νεκρών και τους τραυματίες και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του κόσμου.
«Βλέπω αυτές τις ημέρες την απολύτως λογική αντίδραση του κόσμου για τον τόσο άδικο θάνατο 57 ανθρώπων. Ακούω και συμμερίζομαι απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, να αλλάξουμε πιο γρήγορα πιο πολλά ώστε να έχουμε μια χώρα που μας αξίζει. Έχω την υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση. Και αυτό σκοπεύω να κάνω».
Η παρέμβαση Ανδρουλάκη
Είναι εθνική ανάγκη να εκσυγχρονίσουμε και να αναβαθμίσουμε τον σιδηρόδρομο απέναντι στα όποια συμφέροντα που μέχρι τώρα τον κρατούσαν δέσμιο παλαιοκομματικών συμπεριφορών, δηλώνει με παρέμβασή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας 5 προτάσεις για ασφαλή και σύγχρονο σιδηρόδρομο:
– Προσωρινή επαναφορά της ΤΡΕΝΟΣΕ σε κρατικό έλεγχο
– Ανασύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων
– Επιλογή των διοικήσεων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ
– Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιολόγηση και αξιοκρατία
– Επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο με πόρους του ταμείο ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ
Χθες το πρωί, συνεδρίασε για πρώτη φορά το συντονιστικό κέντρο ασφαλείας σιδηροδρόμων. Το σχέδιο της επανεκκίνησης των δρομολογίων των τρένων κλείδωσε.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η έναρξη θα γίνει με τον προαστιακό στις 22 Μαρτίου, ενώ την 1η Απριλίου θα γίνει για πρώτη φορά η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442