Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάππειο: Τη Δευτέρα τα εγκαίνια Έκθεσης έργων του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα

Ζάππειο: Τη Δευτέρα τα εγκαίνια Έκθεσης έργων του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα

Μια διαφορετική, πτυχή της προσωπικότητας του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, φωτίζεται μέσα από την έκθεση με τίτλο «Improvisations», η οποία περιλαμβάνει έργα του ίδιου και εγκαινιάζεται στη Δευτέρα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια Έκθεσης του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Edi Rama, με τίτλο «Improvisations» (Ζάππειον Μέγαρον, 18:30).

Η Έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσιάζει έργα μεικτής τεχνικής και γλυπτά του Αλβανού Πρωθυπουργού. Ειδικότερα, αποτελείται από 15 νέα έργα που υλοποιήθηκαν το 2023 ειδικά για τη συγκεκριμένη Έκθεση, 33 ζωγραφικά δημιουργήματα, καθώς και μια επιλογή κεραμικών έργων από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από την Τρίτη, 21 Μαρτίου, έως και την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023.

Η καλλιτεχνική πλευρά ενός πρωθυπουργού

Την έκθεση, επιμελείται η κ. Κατερίνα Κοσκινά, ιστορικός τέχνης-μουσειολόγος.

Μια κατασκευή-εγκατάσταση μεγάλων διαστάσεων επενδεδυμένη με ταπετσαρία, στην οποίαν έχει εκτυπωθεί ένας μεγάλος αριθμός από τα ζωγραφικά έργα του Έντι Ράμα, ορίζει χωρικά και ενεργοποιεί δυναμικά την έκθεση.

Η ταπετσαρία φέρει και πρωτότυπα έργα, ζωγραφισμένα σε έγγραφα, καθώς και κεραμικά.

Μία αντίστοιχη ταπετσαρία είναι τοποθετημένη στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στα Τίρανα. Ο τίτλος της έκθεσης απηχεί τον ιδιαίτερο τρόπο δουλειάς του καλλιτέχνη.

Σε χαρτιά μεγέθους Α4 από σημειώσεις, ημερολόγια, ή πολιτικά έγγραφα, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, ο E. Rama αυτοσχεδιάζει με χρώματα, παστέλ, μαρκαδόρους και ακουαρέλες που βρίσκονται μόνιμα εκεί, ενόσω ενεργεί ως ανώτερος αξιωματούχος κατά την διάρκεια συναντήσεων και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Όπως έχει σημειώσει ο ίδιος, αυτή η αυτόματη καλλιτεχνική γραφή τον βοηθά να συγκεντρώνεται σε αυτές τις συζητήσεις επιτελώντας τα πολιτικά του καθήκοντα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024