Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Η σιβυλλική δήλωση για τον Πολάκη

Αλέξης Τσίπρας: Η σιβυλλική δήλωση για τον Πολάκη

Το ζήτημα Πολάκης και οι εσωκομματικοί τριγμοί ήταν φυσικά ένα από τα ερωτήματα που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο MEGA.

Το ζήτημα που προέκυψε με τον Παύλο Πολάκη θα αντιμετωπιστεί στα όργανα του κόμματος και εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις, όπως συμβαίνει στα σοβαρά δημοκρατικά κόμματα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην εξουσία ούτε για να εκδικηθεί, ούτε με διάθεση ρεβανσισμού, ήταν δε η απάντησή του Αλέξη Τσίπρα, σε όσους προσπαθούν να διαλευκάνουν αν η «γραμμή Πολάκη» -όπως τουλάχιστον την εξέφρασε στην επίμαχη ανάρτηση- αποτελεί πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να εκδικηθεί

Ειδικότερα εστιάζοντας στην τελευταία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που προκάλεσε την καθαίρεσή του από τομεάρχη Διαφάνειας και την παραπομπή του στα πειθαρχικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσιογράφος του MEGA Ράνια Τζίμα ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα «τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από την δεύτερη φορά Αριστερά» με την επισήμανση ότι ο κ. Πολάκης περιγράφει μία διαφορετική πολιτική ατζέντα από την επίσημη του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην εξουσία για να εκδικηθεί κάποιον, κάτι, κάποιους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να καταστρέψει έρχεται για να δημιουργήσει. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Αναγκάστηκα να συγκυβερνήσω με έναν εταίρο, που ήταν ιδεολογικά αντίθετος με εμένα, και συγκρούστηκα μαζί του στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν ήταν πολύ ευχάριστο όλο αυτό» ήταν η απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πολάκης θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα

Στις αιχμές δε ότι η μη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε κακό στην εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, που αντέδρασε άμεσα στην αν μη τι άλλο άστοχη κίνηση του Πολάκη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αρκέστηκε στο να ευχαριστήσει θερμά για το ενδιαφέρον και το νοιάξιμο για την εικόνα του και να παραπέμψει στις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθεί ένα «σοβαρό δημοκρατικό κόμμα» όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στα σοβαρά δημοκρατικά κόμματα υπάρχουν διαδικασίες. Δεν είναι οι αρχηγοί αυτοί που αποφασίζουν. Έχουν συλλογικά όργανα, έχουν Επιτροπή Δεοντολογίας, έχουν Πολιτική Γραμματεία. Εγώ είχα την ευθύνη όταν διαπίστωσα ότι ο Παύλος Πολάκης υπέπεσε σε σημαντικό παράπτωμα αλλοιώνοντας την εικόνα για την πολιτική θέση του κόμματος να τον παραπέμψω στα αρμόδια όργανα.»

Όπως αντιλαμβάνεστε, όμως, δεν είναι τώρα η ώρα να συζητηθούν αυτά, τώρα είναι ώρα πένθους. Όταν περάσουν αυτές οι δραματικές στιγμές που βιώνουμε όλοι θα τα λύσουμε όλα συλλογικά».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024