Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεξ: Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια, σύμφωνα με τις γυναίκες

Σεξ: Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια, σύμφωνα με τις γυναίκες

Υπάρχει τελικά χρυσός αριθμός στη διάρκεια του σεξ

Η ερώτηση σχετικά με το πόσο τελικά πρέπει να διαρκεί το σεξ πάντα απασχολούσε, απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί το ανδρικό φύλο. Πολλές φορές μάλιστα έχουμε την εντύπωση πως όσο περισσότερο «αντέξουμε» στο κρεβάτι, τόσο περισσότερο θα το απολαύσει η παρτενέρ μας.

Μάλιστα, κάποιοι φτάνουν σε σημείο να χρησιμοποιούν ακόμη και περίεργα τρικς, έτσι ώστε να απασχολούν το μυαλό τους, για να κρατήσουν λίγο ακόμα, χάνοντας την απόλαυση της στιγμής.

Πόσο, όμως, θέλει πραγματικά μια γυναίκα να διαρκεί το σεξ;

Πριν από μερικά χρόνια στο μακρινό πλέον 2005, ο Marcel D Waldinger και η ομάδα του πραγματοποίησαν μία έρευνα γύρω από τη διάρκεια στο σεξ, η οποία αργότερα δημοσιεύτηκε και είχε τίτλο «A multinational population survey of intravaginal ejaculation latency time».

Σε αυτή συμμετείχαν 500 ζευγάρια από όλο τον κόσμο, τα οποία για τέσσερις εβδομάδες χρονομετρούσαν το σεξ τους. Κάθε φορά που ξεκινούσε η διείσδυση πατούσαν το start στο χρονόμετρο και το σταματούσαν μόλις ο άνδρας ολοκλήρωνε. Εντάξει δεν είναι και ότι πιο σέξι έχετε ακούσει, ωστόσο έπρεπε να συμβεί για… χάρην της έρευνας!

Από αυτή την έρευνα ωστόσο, βγήκαν αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Οι ερευνητές είδαν ότι οι χρόνοι απείχαν κατά πολύ ανάμεσα στα ζευγάρια, καθώς καταγράφηκε σεξ διάρκειας από 33 δευτερόλεπτα μέχρι και 44 λεπτά. Η μέση διάρκεια, όμως, ήταν τα 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Ένας χρόνος που είναι και κατά δυόμιση λεπτά αυξημένος σε σχέση με μια αντίστοιχη έρευνα που έκανε στη δεκαετία του 1940 ο Alfred Kinsey. Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα από όλο αυτό; Ότι η χρονική διάρκεια του σεξ είναι εντελώς σχετική και εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Με αφορμή, όμως, αυτή την έρευνα η δημοσιογράφος Bridget Phetasy, αποφάσισε κι αυτή από τη πλευρά της να κάνει μια μίνι δημοσκόπηση στα social media της, ρωτώντας τις γυναίκες followers της ποιο χρόνο θεωρούν ως ιδανικό στο σεξ. Οι απαντήσεις είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

  • «Οτιδήποτε περισσότερο από 30 λεπτά με φτάνει στο σημείο να πω, άντε τελείωνε».
  • «Όποιος άνδρας λέει, θα σου κάνω σεξ όλο το βράδυ, μάλλον δεν έχει κάνει πολύ σεξ στη ζωή του».
  • «Ξεκινάμε με τα προκαταρκτικά. Δεν υπάρχει χρονική διάρκεια για αυτά. Το σεξ μετά θα πρέπει να είναι κάτω από 10 λεπτά. Άντε μέχρι 15».
  • «Αν κάνω σεξ για πάνω από 35 λεπτά ξενερώνω. Κι αν δεν τελειώσω στα πρώτα πέντε, ξενερώνω ακόμη περισσότερο».

Αυτές ήταν μόνο λίγες από τις απαντήσεις που έλαβε η δημοσιογράφος. Όσο για τη δική της σκοπιά επί του θέματος; O μαγικός αριθμός είναι το «22 λεπτά».

Το ίδιο νούμερο ήταν και η δημοφιλέστερη απάντηση που έδωσαν οι περίπου 2.000 γυναίκες που πήραν μέρος σε μια έρευνα που διεξήγαγε η dating ιστοσελίδα Saucy Dates για το ίδιο ακριβώς θέμα. Κι από την πλευρά των ανδρών πάντως αυτός ο αριθμός φαντάζει ιδανικός.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024