Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσκαρ 2023: Το «καρφί» του Τζίμι Κάμελ στον Γουίλ Σμιθ για το περσινό χαστούκι

Όσκαρ 2023: Το «καρφί» του Τζίμι Κάμελ στον Γουίλ Σμιθ για το περσινό χαστούκι

Ατάκες όλο νόημα από τον παρουσιαστή των βραβείων

Για τρίτη φορά, ο Τζίμι Κίμελ ήταν ο οικοδεσπότης της λαμπερής βραδιάς των Όσκαρ. Η 95η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες και ο διάσημος κωμικός ήταν ο παρουσιαστής.

Στον χαιρετισμό του, ο 55χρονος δεν μπόρεσε να μη σχολιάσει όσα συνέβησαν πέρυσι, με το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ.

Ο Σμιθ μετά το βίαιο περιστατικό έλαβε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και ο παρουσιαστής της φετινής απονομής αναφέρθηκε στο περιστατικό που άφησε άπαντες άφωνους και έριξε το «καρφί» του.

«Αν κάποιος εδώ μέσα διαπράξει μια πράξη βίας σε οποιοδήποτε σημείο της παράστασης, θα του απονεμηθεί το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και θα του επιτραπεί να εκφωνήσει λόγο διάρκειας 19 λεπτών», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

«Ανταποκριθήκαμε ανεπαρκώς στο περιστατικό»

Πέρυσι στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, ο Γουίλ Σμιθ με αφορμή ένα ατυχές σχόλιο του παρουσιαστή της βραδιάς Κρις Ροκ, προς την γυναίκα του ηθοποιού γίνεται η αιτία να ανέβει επάνω στη σκηνή και να τον χτυπήσει στο πρόσωπο, αφήνοντας το κοινό «παγωμένο».

Έναν χρόνο μετά, λίγο πριν την έναρξη της 95ης τελετής απονομής, η Ακαδημία των Όσκαρ παραδέχτηκε πως η ανταπόκρισή της στο «απαράδεκτο περιστατικό» ήταν ανεπαρκής.

Η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS), Τζάνετ Γιανγκ, κατά τη διάρκεια γεύματος που παραχώρησε στους φετινούς υποψήφιους των βραβείων τόνισε, σύμφωνα με το Variety: «Είμαι βέβαιη ότι όλοι θυμάστε ότι ζήσαμε ένα πρωτοφανές γεγονός στα Όσκαρ. Αυτό που συνέβη στη σκηνή ήταν εντελώς απαράδεκτο και η ανταπόκριση από τον οργανισμό μας ήταν ανεπαρκής», ανέφερε.

Σημείωσε πως μέσα από το συμβάν αυτό, η Ακαδημία συνειδητοποίησε πως πρέπει να ενεργεί γρήγορα, υπεύθυνα και με πλήρη διαφάνεια.

«Θα έπρεπε και μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από εμάς στο μέλλον», κατέληξε η πρόεδρος.

Το βράδυ εκείνο που ο Γουίλ Σμιθ χαστούκισε τον Κρις Ροκ, λίγη ώρα μετά ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό, η Ακαδημία συγκάλεσε σύσκεψη για να συζητήσει πώς θα χειριζόταν την κατάσταση.

Τελικά, αποφασίστηκε να απαγορευθεί στον ηθοποιό να παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Όσκαρ και σε όλες τις εκδηλώσεις της Ακαδημίας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ωστόσο, μέρες πριν από τη συνάντηση, ο Γουίλ Σμιθ είχε ήδη στείλει επιστολή παραίτησης στην Ακαδημία και από την ιδιότητα του μέλους στο όργανο των βραβείων Όσκαρ.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024