Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εβδομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο του θετικού αφηγήματος

Η εβδομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο του θετικού αφηγήματος

«Αποκρούστε την διάχυση ευθυνών». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Στην Κουμουνδούρου δεν υποεκτιμούν πως η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει στο κάδρο και εκείνους και εδώ εστιάζεται ένα προσεχτικό σχέδιο που θα δούμε εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κλιμακώνεται ετούτη την εβδομάδα με την δημόσια παρέμβαση Τσίπρα αλλά και με το νέο σχέδιο για τον ΟΣΕ που εκπονούν.

Δύσκολο μα επικτακτικό είναι και το εγχείρημα, στον απόηχο του σοκ των Τεμπών, να υπάρξει ένα όποιο θετικό αφήγημα απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ συνοδευτικό της αποδόμησης στην κυβέρνηση.

«Εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει καλέσει κάθε δημοκρατικό πολίτη να μετατρέψει την σωρευμένη οργή και απογοήτευσή του σε θετική πολιτική δράση. Μετά τα Τέμπη αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο και ταυτόχρονα ακόμη πιο επείγον. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως λέει η τελευταία γραμμή άμυνας της ΝΔ. Γιατί η κοινωνία, η χώρα, τα παιδιά μας αξίζουν πολλά περισσότερα. Και κυρίως δικαιοσύνη», έγραψε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στο Βήμα της Κυριακής συνοψίζοντας όλη την στάση του δικού της κόμματος για τα γεγονότα.

Οι «ομάδες κρούσης»

Έχει ενδιαφέρον κάτι ακόμη: πως και τα δύο μεγάλα κόμματα ξορκίζουν τα όποια φάλτσα στελεχών τους και έχουν επιλέξει ομάδες κρούσης για τις δημόσιες εμφανίσεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η γραμμή Τσίπρα είναι «θεσμικά και σκληρά» αλλά μακριά όπως λένε από ακρότητες. Εξάλλου μια εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης είναι πως ενόψει εκλογών θα μετρηθούν βασικά τα δύο πολιτικά σχέδια για την χώρα και όχι απλώς οι υψηλοί τόνοι.

Οι μετρήσεις που βγήκαν στο φως, μπορεί για άλλη μία φορά να ήταν αιτία κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ για το μομέντουμ ή την κλασική υποεκτίμηση του κόμματός τους, δεν πέρασαν όμως απαρατήρητες και κορυφαία στελέχη του σημειώνουν το πλήγμα σε κυβερνησιμότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την παράσταση της «απώλειας της αυτοδυναμίας».

Οι «απουσίες» Νικολάου – Καραμανλή

Παράλληλα η μη εκλογική κάθοδος της Σοφίας Νικολάου με την ΝΔ στην Εύβοια πιστώνεται θετικά στον Τομέα Διαφάνειας του κόμματος επί ημέρων του Παύλου Πολάκη, κάτι που παγώνει περαιτέρω τις καταστατικές διαδικασίες για τον σφακιανό.

Η στόχευση σε «αδύναμους κρίκους» της κυβερνώσας παράταξης θα είναι πιο συνεκτική προσεχώς και εδώ και η κριτική στον παραιτηθέντα υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή που στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως «επιτείνει την αμηχανία των κυβερνητικών».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024