Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η υποψηφιότητα που άναψε «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό - Τι λέει ο ίδιος

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η υποψηφιότητα που άναψε «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό – Τι λέει ο ίδιος

Για πρώτη φορά, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εξηγεί γιατί αποφάσισε να είναι ξανά υποψήφιος με τη ΝΔ, μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η παραίτηση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν στάθηκε αρκετή για να κατευνάσει τα πνεύματα στο πολιτικό σκηνικό, εξαιτίας δύο γεγονότων.

Όσο και αν τον τιμά το γεγονός της παραίτησης – αφού, κακά τα ψέματα, δεν το συνηθίζουν οι πολιτικοί μας, πλην σπανίων εξαιρέσεων – λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία και τα όσα βγήκαν στο φως για την κακή κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων, ένα βίντεο από την Βουλή στάθηκε η αφορμή για να αρχίσουν να του αποδίδουν όχι μόνο την «πολιτική» αλλά και αντικειμενικές ευθύνες για τα χάλια του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα μας, έστω και αν δεν του ανήκουν εξ ολοκλήρου, φυσικά, καθώς είναι διαχρονικές.

Και αυτό, γιατί στο επίμαχο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας εκπαιδευτικός από την Λάρισα, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, μόλις λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη και, συγκεκριμένα, στις 20 Φεβρουαρίου, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ασφάλεια στα τρένα, έλεγε πως «είναι ντροπή» να τίθεται ζήτημα ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

«Διασφαλίζουμε την ασφάλεια»

«Είναι ντροπή και ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή! Διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια!», είπε δύο φορές με στεντόρεια φωνή ο κ. Καραμανλής, όπως ακούγεται στο απόσμασμα της ομιλίας του στη Βουλή.

Το δεύτερο και πιο προκλητικό – για τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνον – ήταν μία απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος με τη ΝΔ ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι ο Κώστας Καραμανλής στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανάβοντας νέες «φωτιές», οι οποίες, όσο περνούν οι μέρες, «καίνε» και εντός της «γαλάζιας πολυκατοικίας».

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν να είναι εκτός των ψηφοδελτίων

Όλο και περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν αποστάσεις από την υποψηφιότητα Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές, ενώ ορισμένοι ζητούν ξεκάθαρα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Μετά τους Θοδωρή Ρουσόπουλο και Γιώργο Κουμουτσάκο, για τη συμμετοχή του παραιτηθέντα υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στα ψηφοδέλτια του κόμματος, τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Φωτεινή Πιπιλή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Attica TV, ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ότι δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, γι’ αυτό είπε να τον βοηθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι για τον ίδιο πρώτα από όλα θα είναι καλύτερο, θα είναι πιο ήσυχος με την συνείδησή του. Νομίζω – και τον καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι χώμα – αν δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, πρέπει να τον βοηθήσει ο πρωθυπουργός», είπε συγκεκριμένα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να μας διευκολύνει ο Κώστας Καραμανλής και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές».

Να θυμίσουμε, πάντως, ότι στις 8 Μαρτίου πολίτες στις Σέρρες, την εκλογική περιφέρεια και «κάστρο» της πολιτικής οικογένειας Καραμανλή, πολίτες «πολιόρκησαν» το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού, φωνάζοντας αιχμηρά συνθήματα για την τραγωδία στα Τέμπη, όπως: «Μαύρο – μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του ανήκει είναι στη φυλακή».

«Να με κρίνει ο λαός»

Ο ίδιος, τόσες ημέρες, δεν είχε πάρει θέση στο ζήτημα, ούτε είχε επιβεβαιώσει, ούτε είχε αρνηθεί την υποψηφιότητά του στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Πρόσφατα, όμως, συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο και την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», όπου παραδέχτηκε πως «δέχεται πιέσεις, αλλά όχι από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ξεκαθάρισε, να αποχωρήσει οικειοθελώς από τα ψηφοδέλτια».

Επί του παρόντος, όπως ανέφερε, δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει, από τη στιγμή που «δέκα ώρες μετά το δυστύχημα» ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού.

«Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη, να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με «Τα Νέα», δεν θεωρεί ότι έχει ουσιαστική ευθύνη – πολιτική ναι, αλλά όχι ουσιαστική:

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους, που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί θα χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;», τονίζει, υποστηρίζοντας  πως έχει στοιχεία για όσα λέει.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ό,τι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα», καταλήγει και, προς το παρόν, συγκεντρώνει στοιχεία, ακούει εισηγήσεις και πραγματοποιεί συναντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, την τελική ετυμηγορία την έχουν οι κάλπες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024