Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Κόντρα Πέτσα - Γερουλάνου περί πολιτικής ευθύνης: «Εγώ παραιτήθηκα αμέσως»

Τέμπη: Κόντρα Πέτσα – Γερουλάνου περί πολιτικής ευθύνης: «Εγώ παραιτήθηκα αμέσως»

Ο Στέλιος Πέτσας και ο Παύλος Γερουλάνος συγκρούστηκαν στον «αέρα» του MEGA, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ περί «αλαζονείας της κυβέρνησης» στο θέμα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και οι ευθύνες που κρύβονται πίσω από αυτό συνεχίζουν να τροφοδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, παραιτήθηκε μεν από τη θέση του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, ωστόσο, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με τη ΝΔ, έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, ενώ διχάζει και το κυβερνών κόμμα.

Για τις πολιτικές ευθύνες πίσω από την τραγωδία των Τεμπών μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, ο Στέλιος Πέτσας και ο Παύλος Γερουλάνος συγκρούστηκαν στον «αέρα» του MEGA, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ περί «αλαζονείας της κυβέρνησης».

Πέτσας: «Η κυβέρνηση ανέλαβε διαχρονικές, αλλά και τις δικές της ευθύνες»

Αρχικά, ο Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς αν πρόκειται η κυβέρνηση να δώσει διευκρινίσεις για τα αίτια που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, απάντησε πως «δεν είναι τόσο γενικό το πλαίσιο της συγγνώμης. Έχει να κάνει με τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που ανέλαβε ο πρωθυπουργός και τις προσωπικές ευθύνες που ανέλαβε χθες στο υπουργικό συμβούλιο».

Αναφορικά με την φωτοσήμανση και την τηλεδιοίκηση, σχολίασε πως είναι «ένα σύστημα που θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει από το 2016, αλλά δεν λειτούργησε για διάφορους λόγους».

«Το γεγονός ότι ξεμπλοκάραμε την σύμβαση δεν φαίνεται να απασχολεί τον δημόσιο διάλογο. Από το 2014 μέχρι το 2016 έγιναν πολύ λίγα πράγματα. Το γεγονός ότι υπήρξαν οι εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η παρέμβαση της Επιτροπής Δημοσιονομικού ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλα αυτά τα χρησιμοποίησε ως άλλοθι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν ήθελε να προχωρήσει σε αυτό το έργο», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Από το 2021 που ξεμπλοκάραμε την σύμβαση, ο αρχικός σχεδιασμός έλεγε ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 θα είχε τελειώσει στο 100% το σύστημα φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης, αλλά είμαστε σήμερα στο 70%. Ο σκοπός είναι μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη να έχει ολοκληρωθεί το έργο».

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που διερευνά την τραγωδία στα Τέμπη και αυτά δεν ανταποκρίθηκαν.

Γερουλάνος: «Εγώ παραιτήθηκα αμέσως»

«Έχουμε μία κυβέρνηση που για τρία χρόνια πορεύεται με την γραμμή ‘ό,τι καλό έγινε είναι δικό μου, ό,τι κακό έγινε είναι όλων’. Αυτό δεν είναι ανάληψη ευθυνών, αυτό είναι προσπάθεια να βάλω τις ευθύνες κάτω από το χαλί. Αυτή είναι μία αλαζονική  στάση», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, σχολίασε και την στάση του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας πως «η αλαζονική στάση της κυβέρνησης είναι ακριβώς η ίδια που οδήγησε τον κ. Καραμανλή, μία εβδομάδα πριν γίνει το ατύχημα, να κουνάει το δάχτυλο μέσα στη Βουλή και την αντιπολίτευση. Αυτή η αλαζονεία εμποδίζει την κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα».

Στο σημείο αυτό, οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του Στέλιου Πέτσα και του Παύλου Γερουλάνου, που συγκρούστηκαν όταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία.

Στέλιος Πέτσας: Θέλω να μου πείτε πότε παραιτήθηκε υπουργός.

Παύλος Γερουλάνος: Εγώ κ. Πέτσα. Εγώ παραιτήθηκα όταν έγινε η κλοπή στην Ολυμπία για μικρότερο λόγο και όχι μετά από 16 ώρες – στο επόμενο τηλέφωνο.

Στέλιος Πέτσας: Το να λέμε γενικά ότι υπάρχει αλαζονεία στο πολιτικό σύστημα δεν βοηθάει.

Παύλος Γερουλάνος: Εσείς τσουβαλιάζετε κ. Πέτσα. Από αλαζονεία τσουβαλιάζετε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024