Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αγγελιοφόροι» της κυκλικής οικονομίας τα απορριμματοφόρα στο Βύρωνα

«Αγγελιοφόροι» της κυκλικής οικονομίας τα απορριμματοφόρα στο Βύρωνα

Στο Δήμο Βύρωνα, αποφάσισαν να μετατράψουν τα απορριμματοφόρα σε «αγγελιοφόρους» για την προστασία του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας. Και τα πήγαν καλά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης στις 18 Μαρτίου, ο Δήμος Βύρωνα σκέφτηκε… πράσινα και αποφάσισε να μετατρέψει τα απορριμματοφόρα του σε… φορείς αστικής τέχνης και πομπούς του μηνύματος της ανακύκλωσης!

Έξι Έλληνες καλλιτέχνες της street art και του graffiti, οι Achilles, Yiakou, Noless, RESK και οι Βυρωνιώτες Otom_one και Jimi Norone, φιλοτέχνησαν πέντε οχήματα, το καθένα με διαφορετικό καλλιτεχνικό ύφος και αισθητική, αλλά με κοινό παρονομαστή, την παρότρυνση για ανακύκλωση και την οικολογική ευαισθησία.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Βύρωνα

Τα «μεταμορφωμένα» απορριμματοφόρα θα τα δείτε να κινούνται στους δρόμους του Βύρωνα! Είναι πολύχρωμα, εντυπωσιακά και υπενθυμίζουν πως η ανακύκλωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και κανένας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος.

Η ανακύκλωση υλικών εκτός του ότι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία που διαθέτουμε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, συνιστά βασικό συστατικό της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση και διατήρηση των φυσικών πόρων, ενισχύοντας ταυτόχρονα πολλούς οικονομικούς κλάδους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024