Οι ηλικιωμένοι δεν είναι βάρος, αλλά ευθύνη στο Βύρωνα. Αναγνωρίζοντας κάθε δράση φροντίδας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ξεχωρίζουμε αυτό που έκανε οργανωμένα ο Δήμος Βύρωνα όπου σε μια πολύμηνη διαδικασία οι κοινωνικές του δομές εντόπισαν τους κινδύνους του μέλλοντος σε ηλικιωμένους δημότες.

Ο Δήμος του Βύρωνα απέδειξε πως οι ηλικιωμένοι όχι μόνο δεν αποτελούν απόμαχους της ζωής, αλλά ζωντανό της κύτταρο που μπορούν να προσφέρουν ακόμη πολλά. Στα πλαίσια αυτά ένα πολύμηνο «Πρόγραμμα Ελέγχου Μνήμης για την 3η ηλικία» ολοκληρώθηκε.

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα, πραγματοποίησε πρόγραμμα ελέγχου μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, το Σεπτέμβριο 2021.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης εκ μέρους των δημοτών, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2021.Συνολικά πήραν μέρος στον έλεγχο 134 δημότες. Στις περιπτώσεις που κρίθηκε απαραίτητο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ, έγινε παραπομπή και διασύνδεση σε ανάλογους δημόσιους φορείς.

Σε συνέχεια του προγράμματος ελέγχου μνήμης, με στόχο τη δημιουργική αλληλεπίδραση μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες αλλά και τη διατήρηση ή βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων της προσοχής, της σκέψης, του λόγου, της αντίληψης κ.λ.π. ξεκίνησε η λειτουργία ομάδας , στην οποία πραγματοποιούνται ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης. Η ομάδα συντονίζεται από την επισκέπτρια υγείας του τμήματος κ. Βασιλική Παναγιωτακοπούλου, σε εβδομαδιαία συχνότητα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η της Αγίας Τριάδος (Βουτζά 73 & Φλέμινγκ).

Στην ομάδα συμμετέχουν άτομα που πήραν μέρος στον έλεγχο μνήμης.

Αναμφίβολα ο Δήμος έδειξε πως οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, είναι άνθρωποι που απλά χρειάζονται από τις κοινωνικές δομές την προσοχή τους. Επειδή, η μνήμη είναι κοντή, να υπενθυμίσουμε σε όσους θεωρούν την 3η ηλικία απλά μέρος της κοινωνίας, εμείς την θεωρούμε άξια σεβασμού και ευγνωμοσύνης, καθώς οι σημερινοί ηλικιωμένοι είναι εκείνοι που μας έφεραν στον κόσμο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr