Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά: Συνεχίζει να λειτουργεί το γηροκομείο - κολαστήριο - Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες

Χανιά: Συνεχίζει να λειτουργεί το γηροκομείο – κολαστήριο – Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες

Οι μαρτυρίες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο κολαστήριο, που οι ιδιοκτήτες του «πουλούσαν» ως γηροκομείο πολυτελείας συνεχίζονται

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις σχετικά με το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά, που συνεχίζει να λειτουργεί με 41 τρόφιμους. Σύμφωνα με τελευταία μαρτυρία σε δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο φιλοξενούσαν ηλικιωμένους.

Υπενθυμίζεται ότι προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή, οι 4 εκ των 7 κατηγορουμένων για την υπόθεση των θανάτων ηλικιωμένων στο γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά. Ειδικότερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι ιδιοκτήτρια και η συνδιαχειρίστρια κόρης της, ο γιατρός που ήταν και υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας και ο ψυχίατρος.

Οι πολίτες ζητούν το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο και οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν, ενώ την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αφού ξεκαθαρίζει, μιλώντας στο neakriti.gr, ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης για να διευκολυνθεί το έργο της, καθιστά σαφές ότι «μεμονωμένα άτομα δεν μπορούν με τις πράξεις τους να αμαυρώσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει επανειλημμένα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της».

Συνεχίζει να λειτουργεί η δομή

Έξι μέρες μετά την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε ο εισαγγελέας Χανίων, με τους τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας να έχουν ήδη προφυλακιστεί, η δομή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, φιλοξενώντας 41 ηλικιωμένους. Το ενδεχόμενο του λουκέτου φαίνεται να εξετάζεται, πλην όμως, μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι τύχη των τρόφιμων που παραμένουν παρά τις εξελίξεις και τις φρικιαστικές αποκαλύψεις, στο ίδρυμα – κολαστήριο, όπως το χαρακτηρίζουν μάρτυρες της υπόθεσης.

Την πιθανότητα απομάκρυνσης των τροφίμων, ωστόσο, επιβεβαιώνει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι συζητείται με τα στελέχη του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων το σενάριο της απορρόφησης ηλικιωμένων που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην ιδιωτική μονάδα . Ο κ. Σημανδηράκης πάντως υπογράμμισε ότι η δυναμικότητα του Δημοτικού Γηροκομείου δεν επιτρέπει άνοιγμα στον αριθμό των φιλοξενουμένων. «Το σίγουρο βέβαια είναι ότι το δημοτικό γηροκομείο Χανίων θα προσπαθήσει στην κατεύθυνση που θα του υποδείξουν οι αρχές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φιλοξενούσαν ηλικιωμένους σε νεκροθάλαμο

Μία από τις δεκάδες μαρτυρίες – σοκ, ανέφερε πως κατά καιρούς ηλικιωμένοι φιλοξενήθηκαν ακόμη και στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο. Ήταν ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα. Η αστυνομική έρευνα έδειξε επίσης ότι οι νοσηλευτές ανά βάρδια ήταν ελάχιστοι σε σχέση με τον αριθμό των φιλοξενουμένων κι ότι η τακτική της καθήλωσης των τροφίμων ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Στο ερώτημα γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν διαπιστώσει όσα φριχτά συνέβαιναν εις βάρος ανήμπορων τροφίμων, φαίνεται να απαντούν εν μέρει πρώην εργαζόμενοι της δομής που κατέθεσαν ότι οι ιδιοκτήτριες ενημερώνονταν πριν από κάθε έλεγχο φροντίζοντας ακόμη και να κρύψουν τους υπεράριθμους ηλικιωμένους.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024