Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γηροκομείο στα Χανιά: Στη φυλακή οι ιδιοκτήτριες και δύο γιατροί

Γηροκομείο στα Χανιά: Στη φυλακή οι ιδιοκτήτριες και δύο γιατροί

Οι κατηγορούμενοι επιμένουν στα περί σκευωρίας

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή, οι 4 εκ των 7 κατηγορουμένων για την υπόθεση των θανάτων ηλικιωμένων στο γηροκομείο – κολαστήριο  στα Χανιά.

Ειδικότερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι ιδιοκτήτρια και η συνδιαχειρίστρια κόρης της, ο γιατρός που ήταν και υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας και ο ψυχίατρος.

Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκαν οι δυο νοσηλευτές και ο διοικητικός υπάλληλος.

Η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ωρες διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ακολούθησε η διάσκεψη εισαγγελέα και ανακριτή η οποία έληξε στις 5.00 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ανακοινώθηκαν και οι αποφάσεις τους για τους 7 κατηγορουμενους.

Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή. Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες. Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί.

Επιμένουν στα περί σκευωρίας

Οι συλληφθέντες από την πλευρά τους επιμένουν στα περί σκευωρίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, κατατέθηκαν στοιχεία (οπτικοακουστικό υλικό αλλά και έγγραφα) τα οποία είναι ικανά – όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους Νίκος Ρουσόπουλος – να ανατρέψουν πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου.

«Προσκομίστηκαν ικανά στοιχεία από την πλευρά της υπερασπίσεως για να ανατρέψουν πάρα πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου. Βρέθηκαν επίσης και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος ενώ παράλληλα επεσήμανε πως και οι δύο γυναίκες ανέφεραν ενώπιον του ανακριτή πως «όλα αυτά είναι ένα προϊόν σκευωρίες. Μάλιστα, προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουμε ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα».

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Σημειώνεται πως κατά την προσέλευση των κατηγορουμένων στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, συγγενείς θυμάτων  τούς αποδοκίμασαν εντόνως, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση καθώς στον χώρο ήταν και υποστηρικτές τους.

Μία πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου ξέσπασε στη θέα των ιδιοκτητών (μητέρας και κόρης) του γηρκομείου.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία έχει καταθέσει στις αρχές για τα όσα είδε τον καιρό που δούλευε στο γηροκομείο, άρχισε να φωνάζει κατά των συλληφθέντων λέγοντας πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα ανοίξει το στόμα της γιατί έχει να πει πολλά.

Παράλληλα, στράφηκε και κατά των συναδέλφων της λέγοντάς τους προδότες.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι σοκαριστικές μαρτυρίες για τα δεινά που φαίνεται ότι βίωναν οι οι ηλικιωμένοι που διέμεναν στη δομή.

Ανατριχιαστική είναι και η κατάθεση μίας γυναίκας που είχε στο γηροκομείο την πεθερά της και τη βρήκε σε εξαθλιωτική κατάσταση κατά τη διάρκεια ενός επισκεπτηρίου.
«Σηκώνω το σεντόνι και τη βλέπω. Ήταν γυμνή. Της μιλούσα και δεν με άκουγε. Η εικόνα της μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό. Ήταν 45 περίπου κιλά. Έβλεπες μόνο κόκαλα, είχε λιώσει, ενώ στο δέρμα της είχε και μπλαβάδες. Ο σύζυγός μου βούρκωσε» περιέγραψε.
Άλλη γυναίκα, που είχε τον πατέρα της στο γηροκομείο κατήγγειλε πως δεν την άφηναν να τον δει και όταν τελικά τα κατάφερε, τον είδε δεμένο σε μία καρέκλα μη έχοντας καμία επαφή με το περιβάλλον του.
Σοκαριστικά, παράλληλα, είναι και τα όσα περιέγραψε πρώην εργαζόμενη στη δομή, η οποία επεσήμανε πως έδιναν χάπια τους γέροντες σαν να είναι καραμέλες, ενώ οι υπεύθυνοι της ζητούσαν να κοιτάζει τη δουλειά της, όταν ρωτούσε τι είναι αυτά που παίρνουν.
Η ίδια, περιέγραψε και σκηνές με τους εργαζομένους να πετούν τους τροφίμους σε καρέκλες και κρεβάτια, «σαν να είναι σακιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024