Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γηροκομείο στα Χανιά: Επίθεση συγγενών των θυμάτων στους κατηγορούμενους - Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις πρώην εργαζόμενης

Γηροκομείο στα Χανιά: Επίθεση συγγενών των θυμάτων στους κατηγορούμενους – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις πρώην εργαζόμενης

Η ένταση κορυφώθηκε όταν βγήκε από το δικαστικό μέγαρο η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου

Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια, όταν οι συγγενείς των ηλικιωμένων, που βίωσαν τη φρίκη στο γηροκομείο – «κολαστήριο» στα Χανιά, ξέσπασαν βλέποντας τους επτά βασικούς κατηγορούμενους να οδηγούνται στον ανακριτή.

«Ζητάμε δικαίωση, να σαπίσουν στη φυλακή αυτοί που φταίνε», δήλωσε συγγενής ενός εκ των θυμάτων.

Στο δικαστικό μέγαρο Χανίων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι συγγενείς των ηλικιωμένων, οι οποίοι ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους και την παραδειγματική τιμωρία των φερόμενων δραστών.

Η ένταση, μάλιστα, κορυφώθηκε όταν βγήκε από το δικαστικό μέγαρο η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, με το γιο μιας ηλικιωμένης, η οποία κατέληξε, να της επιτίθεται λεκτικά.

Το ξέσπασμα πρώην εργαζόμενης

Τη ίδια ώρα, μια πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου άρχιζε να φωνάζει ότι την εκβίαζαν για να μη μιλήσει.

«Δύο χρόνια δε μιλάω, με εκβίαζαν ότι έχω τρία παιδιά, ντροπή οι συνάδελφοι, ντροπή σας για 600 ευρω, λερώθηκαν τα χέρια μας, τα ψέματα που λέγαμε στους συγγενείς. Πήραν 100 χιλιάρικα και βέρες και αντικείμενα των ανθρώπων», αποκάλεψε.

«Ξαφνικά άκουσα ‘Παναγίτσα μου, Χριστούλη μου, ελάτε να με πάρετε από το σπίτι μου’, πετάω ό,τι κρατούσα και τρέχω σε μία κυρία, η οποία δάγκωνε τους καρπούς της, χτυπιόταν στο καροτσάκι της, την είχαν δέσει, καρπούς, αστραγάλους, στη μέση, την είχαν δέσει στο κάγκελο του κρεβατιού», περιγράφει η πρώην εργαζόμενη τα βασανιστήρια που βίωναν στη δύση της ζωής τους οι τρόφιμοι του γηροκομείου.

Κυνισμός και αδιαφορία

Πριν από δέκα μήνες και μετά τις πρώτες καταγγελίες που είχαν δημοσιοποιηθεί, η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ» είχε καταγράψει εικόνες από το εσωτερικό του γηροκομείου.

Τότε η ιδιοκτήτρια δήλωνε με κυνισμό: «Θα απολογούμαι εγώ που ήρθε ο χάρος να τους πάρει; Είναι παράλογο».

Αποστεωμένη…

«Δεν μπορώ να ξεχάσω τη φωνή της μητέρας μου, που έκλαιγε και, μέσα στο λυγμό της, μου έλεγε ‘νιώθω εξαντλημένη’», δήλωσε η κόρη πρώην τροφίμου.

Τις πρώτες ημέρες της παραμονής της στο γηροκομείο, η ηλικιωμένη ήταν χαμογελαστή, στην καρέκλα της. Πέντε μήνες μετά, η εικόνα της σοκάρει: αποστεωμένη, ανήμπορη να αντιδράσει, στο κρεβάτι, ημίγυμνη.

«Δικαιοσύνη, πήγαμε τη μητέρα μου 100 κιλά και την πήραμε 40, νεκρή», αποκαλύπτει συγγενής θύματος.

Στη δικογραφία των 400 σελίδων, το γηροκομείο παρουσιάζεται ως τόπος βασανιστηρίων και θανάτων ηλικιωμένων. Δένονταν και αφήνονταν μέσα στις ακαθαρσίες. Χειροδικίες και ελάχιστη τροφή. Η ασιτία αναφέρεται ως αιτία θανάτου σε αρκετές περιπτώσεις.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν περιπτώσεις ηλικιωμένων, των οποίων οι περιουσίες φαίνεται ότι πέρασαν στα χέρια των ιδιοκτητών του γηροκομείου.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024