Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί στην Λβιβ από το ρωσικό πλήγμα

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί στην Λβιβ από το ρωσικό πλήγμα

Την ζωή τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων στοίχισε η Λβιβ μετά από ρωσικό πλήγμα.

Ρωσικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις αμάχους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, στην ουκρανική περιφέρεια Λβιβ (δυτικά) νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε αξιωματούχος στην περιοχή, εν μέσω του νέου κύματος βομβαρδισμών σε όλη την Ουκρανία.

Ρωσικός πύραυλος έπεσε σε περιοχή όπου βρίσκονται κατοικίες στην περιοχή Ζολότσιβ, καταστρέφοντας τρία σπίτια, διευκρίνισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι. Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στα συντρίμμια, καθώς «μπορεί να έχουν παγιδευτεί κι άλλοι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Κοζίτσκι.

Περίπου 15 τα πλήγματα

Εδώ και μήνες, η Ρωσία βομβαρδίζει με πυραύλους και με UAVs εγκαταστάσεις-κλειδιά της Ουκρανίας, προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ουκρανών, ιδίως στον εφοδιασμό τους με ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και τρεχούμενο νερό.

«Ο εχθρός προχώρησε σε περίπου δεκαπέντε πλήγματα στην πόλη και στην περιφέρεια» της Χαρκίβ, ανέφερε ο περιφερειακός αξιωματούχος Ολέγκ Σινεχούμποφ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ρωσικές δυνάμεις «βάζουν στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά απαραίτητες εγκαταστάσεις», συνέχισε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χτυπήθηκε ιδιωτική κατοικία στην περιφέρεια της Χαρκίβ», πρόσθεσε, υποσχόμενος πως θα δοθούν αργότερα «σαφείς» διευκρινίσεις για τα θύματα και το εύρος των ζημιών.

Στην πόλη Χάρκοβο, την κυριότερη της ομώνυμης περιφέρειας, ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ επιβεβαίωσε πως στόχος των πληγμάτων ήταν «ενεργειακές υποδομές» και πρόσθεσε πως υπάρχουν «προβλήματα» ως προς την ηλεκτροδότηση σε ορισμένους τομείς της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024