Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η MINI αποκαλύπτει τα επόμενα ηλεκτρικά της βήματα

Η MINI αποκαλύπτει τα επόμενα ηλεκτρικά της βήματα

H MINI δίνει στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για τα επικείμενα ηλεκτρικά Cooper και Aceman που αναμένονται το 2024 και το 2025 αντίστοιχα

Έχοντας ήδη δώσει μια γεύση από το νέο, μεγαλύτερο Countryman το οποίο βρίσκεται σε δοκιμές εξελίξεις με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή από το δεύτερο μισό του 2023 στο εργοστάσιο της Λειψίας, περιλαμβάνοντας στις επιλογές του και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, η ΜΙΝI, δίνει μια γεύση από τα επόμενη προϊοντικά βήματά της, το νέο ηλεκτρικό -και μόνο- Cooper καθώς  και το νέο μικρότερο crossover Αceman που θα προστεθεί στην γκάμα.

Σε ό,τι αφορά το νέο και αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο ΜΙΝΙ Cooper, σύμφωνα με την νέα επικεφαλής της ΜΙΝΙ, Stefanie Wurst, η πρεμιέρα του Cooper το οποίο, το Νο1 της φίρμας, αποκαλεί ως το θεμέλιο της «επανάστασης» που θα συντελεστεί στην γκάμα της ΜΙΝΙ θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον Μάιο του 2024.

Όπως είναι ήδη γνωστό το νέο ΜΙΝΙ θα είναι διαθέσιμο τόσο σε Hatchback όσο και Cabrio έκδοση, ενώ θα διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχια και πιο κοντούς προβόλους. Αν και το συνολικό μήκος δεν πρόκειται να αλλάξει παραμένοντας στα 3,8 μέτρα, οι αναλογίες του και η συνολική προσέγγιση αναμένεται να το φέρουν πιο κοντά στις ρίζες του αρχέτυπου.

Αφετηρία για το νέο μοντέλο θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία ονομάζεται Spotlight EV και η οποία θα αποτελέσει εξίσου την βάση για το νέο Aceman το οποίο αναμένεται το 2025.

Βάσει των πληροφοριών που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΜΙΝΙ για το νέο Cooper Electric το οποίο θα κατασκευάζεται στην Κίνα, θα διατεθεί με δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες 40 και 54 kWh, με την προσφερόμενη αυτονομία να ξεκινά πλέον από τα 400 χλμ. μια σαφής αύξηση σε σχέση με την ηλεκτρική έκδοση του σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με το σύγχρονο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ καθώς η βασική έκδοση αναμένεται να προσφέρει απόδοση 184 ίππων αν και δεδομένα θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοση που θα φλερτάρει με τους 220 ίππους.

Σε αντίστοιχες προδιαγραφές αναμένεται να υπακούσει και Aceman το οποίο αναμένεται να προς και φέρεται επίσης με δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες και σε δύο εκδόσεις κινητήρα με απόδοση 184 και 218 ίππων.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024