Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενερμπαχτσέ 78-74: Δώρο των Ισραηλινών στον Ολυμπιακό
Οι Ισραηλινοί νίκησαν με 78-74 την Φενερμπαχτσέ και μπήκαν ξανά στην 8άδα, κάνοντας ένα ωραίο δώρο στον Ολυμπιακό – Ντεμπούτο ο Ντόρσεϊ, αλλά χωρίς πόντο σε 4:36.
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Μακάμπι επικράτησε της Φενερμπαχτσέ στο Τελ Αβίβ με 78-74 για την 26η αγωνιστική της Euroleague και έκανε ένα ωραίο δώρο στον Ολυμπιακό.
Οι Ισραηλινοί κράτησαν την Φενερμπαχτσέ στο -3 από τον Ολυμπιακό (19-8 οι Ερυθρόλευκοι, 16-10 με ένα ματς λιγότερο οι Τούρκοι), ενώ παράλληλα μπήκαν στην 8άδα και συνεχίζουν να διατηρούν σημαντικές πιθανότητες για να μπουν στα πλέι οφ. Ένα ματς στο οποίο έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά ο ομογενής γκαρντ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση χωρίς πόντο, παρότι αγωνίστηκε σε 4:36 λεπτά.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λορέντζο Μπράουν με 21, ενώ από τους φιλοξενούμενους 16 είχε ο Χέιζ.
Η Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 9-3 και 15-5, ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (25-17). Στη δεύτερη περίοδο η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανέβασε στροφές και μείωσε στους 3 (28-31), ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 31-31. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 43-39 και να κλείσουν το ημίχρονο στο +4 (43-39).
Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο, με την Μακάμπι να προηγείται με 47-44 και 56-53 και να μπαίνει στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με προβάδισμα 5 πόντων (61-56). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μακάμπι βρέθηκε στο +11 (69-58), αλλά στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και μείωσαν στον πόντο (74-73). Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 78-74.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη Σερβία και αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, τις δύο θητείες του, αλλά και στο Βασίλη Σπανούλη και τα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Άρης τα βρήκε με την ισπανική ομάδα για τον δανεισμό του Καμερουνέζου χαφ με υποχρεωτική οψιόν αγοράς 1.300.000 ευρώ, ενώ ο παίκτης αναμένεται να ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη.