Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Το in στη μεγάλη συγκέντρωση - Επεισόδια γύρω από το Σύνταγμα

Τέμπη: Το in στη μεγάλη συγκέντρωση – Επεισόδια γύρω από το Σύνταγμα

Μια εβδομάδα μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η χώρα θρηνεί 57 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες πολίτες μαζεύονται στο κέντρο της Αθήνας και ζητούν τα αυτονόητα

Με εκτεταμένα επεισόδια αμαυρώθηκε η μεγαλειώδη πορεία στη μνήμων των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Μια εβδομάδα μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η χώρα θρηνεί 57 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας τα αυτονόητα.

Ζητούν να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για την ανείπωτη τραγωδία. Όχι μόνο ο σταθμάρχης, αλλά και όλοι όσοι διαχρονικά γνώριζαν και αδιαφορούσαν για τα προβλήματα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Επίσης, ζητούν ασφαλείς και αξιοπρεπείς δημόσιες συγκοινωνίες.

Το in βρέθηκε στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν.

Live οι εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας

17:03 Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους της Ελλάδας ζητώντας να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για την τραγωδία ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

16:45 Βαθιά η οδύνη των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και ακόμα αναρωτιούνται γιατί έφυγαν τόσο άδικα. Ένας από αυτούς είναι και ο πατέρας του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, Δημήτρη Μασσαλή, που όπως λέει ήταν ο ορισμός του επαγγελματία και σεβόταν τους επιβάτες.

16:30 Το παρών στο μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο στα Τέμπη, έδωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή τη χώρα. Αυτό το σύνθημα αντηχεί σήμερα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο.

16:25 Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για να πάνε οι βουλευτές στο συλλαλητήριο

Αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συμμετάσχει στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος για τα Τέμπη. Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε από το προεδρείο να διακόψει τις εργασίες της η Βουλή, προκειμένου να μπορέσουν, όσοι το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση, τονίζοντας πως το αντίθετο θα είναι «πράξη ασέβειας στους νεκρούς».

16:20 Ξήλωσαν τελείως το μνημείο των θυμάτων της Marfin

16:15 Στις φλόγες τυλίχτηκε ένα βαν έξω από την Παλαιά Βουλή, στην οδό Σταδίου.

16:10 Μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο  της Λαμίας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πάνω από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, βροντοφωνάζοντας συνθήματα για το «έγκλημα στα Τέμπη» που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

16:00 Τα επεισόδια ξεκίνησαν μπροστά από τη Βουλή και γρήγορα επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους

15:45 Βίντεο από τα επεισόδια στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας


15:40  Εκτεταμένα επεισόδια γύρω από το Σύνταγμα και επί της Πανεπιστημίου

15:34  Ρίψη κρότου λάμψης στο Σύνταγμα και μπροστά στη Βουλή

15:20  Μαζική συγκέντρωση για την τραγωδία και στη Λάρισα. «Βούλιαξε» η κεντρική πλατεία από τους κατοίκους.

15:16  Φθορές στο μνημείο των θυμάτων της τράπεζας Marfin

15:10 Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα έγιναν 7 συλλήψεις και 13 προσαγωγές

15:05 Ταυτοποιήθηκε ακόμη μία σορός από το πολύνεκρο δυστύχημα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για Σύρο επιβάτη.

15:00  Με πένθιμη μουσική η πορεία στην Πάτρα

Δείτε όσα συνέβησαν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση περίπου 10.000 ατόμων

14.45  Νωρίτερα το πρωί, ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τάχθηκε υπέρ όσων εξεγείρονται. «Καλά κάνουν και εξεγείρονται οι νέοι. Κανονικά πρέπει να μας μουντζώσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

14.35  Συνεχίζεται η μαζική παρουσία του κόσμου

14.30 Διαμαρτυρία μελών της ΚΕΕΡΦΑ

14.23  Επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη

Δείτε εδώ όσα συνέβησαν στη συμπρωτεύουσα

14.18 Κυριαρχεί η φράση «πάρε με (ότ)αν φτάσεις» στα πλακάτ των συγκεντρωμένων, αλλά και το σύνθημα «Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της».

14:12  Το Σύνταγμα από ψηλά

14:08  Η μαζική συγκέντρωση συνεχίζεται αδιάκοπα. Γεμάτο το Σύνταγμα, η Όθωνος και η Πανεπιστημίου, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει και τα πεζοδρόμια.

13:56: Η Όθωνος είναι πλημμυρισμένη από κόσμο που την ανεβαίνει για να φτάσει μπροστά στη Βουλή.

Η Αστυνομία έχει παρατάξει κλούβες στα Λουλουδάδικα, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

13:50: Έφτασαν στο Σύνταγμα με μαζικό μπλοκ οι φοιτητικοί σύλλογοι. Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο:

13:49: Αιχμηρό πανό από τους φοιτητικούς συλλόγους: «Φοιτητές ήταν! Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων. Οι ιδιωτικοποιήσεις κοστίζουν ζωές».

13:47: Γεμάτη η Πανεπιστημίου από διαδηλωτές.

13:43: Πολύς κόσμος σε κάθε σημείο της πλατείας Συντάγματος. Στιγμιότυπο από την κάτω πλευρά.

13:40: Συνδικάτα εκπαιδευτικών μπαίνουν στην πλατεία Συντάγματος.


13:34 Μαζική και δυναμική είναι η παρουσία γυναικών στη σημερινή διαδήλωση που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

13:23: Ξεκίνησε η πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή.

13:20: Μαθητές φτάνουν στο Σύνταγμα με πορεία.

13:16: Μέχρι τώρα έχουν γίνει 14 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 3 αναμένεται να γίνουν συλλήψεις. Βρέθηκαν φωτοβολίδες, κουκούλες και ένα όπλο – απομίμηση.

13:12: Ανθρώπινα «ποτάμια» συνεχίζουν να κατεβαίνουν προς τις συγκεντρώσεις, με το κέντρο της Αθήνας να έχει «βουλιάξει» από τους διαδηλωτές κάθε ηλικίας.

13:00 Η αστυνομία κάνει λόγο για περισσότερους από 30.000 ανθρώπους στις συγκεντρώσεις. 25.000 σε Προπύλαια και Πανεπιστημίου, 5.000 Κλαυθμώνος και τουλάχιστον 10.000 στη Σταδίου.

12:49 Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 57 θύματα της τραγωδίας. Οι παρευρισκόμενοι άναψαν μαύρα καπνογόνα.

12:45 Συγκεντρώνεται σιγά σιγά ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό, τα οποία μεταξύ άλλων γράφουν «φοιτητές ήταν» αλλά και «σεβασμός», μια λέξη τόσο απλή, την οποία όμως πολλοί δείχνουμε να ξεχνάμε.

12:35 Στο κέντρο της Αθήνας κατέφτασε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν φταίει η κακιά η ώρα ουτε η κακιά η χώρα. Φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε. Οι σημερινές συγκεντρώσεις του λαού και των εργαζομένων είναι μεγαλειώδεις και εδώ και σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίζουμε… » είπε ο Δημήτρης Κουτσούμας.

12:26 Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι προσυγκεντρώσεις στα Προπύλαια. Πλήθος κόσμου συρρέει στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε εικόνες και βίντεο από τους δημοσιογράφους του in, οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και σας μεταφέρουν όλα όσα συμβαίνουν.

12:22 Το ΠΑΜΕ έχει συγκεντρωθεί στην Ομόνοια, ενώ η Σταδίου και η Πανεπιστημίου είναι κλειστές.

12:20 Καλησπέρα σας από το Newsroom του in. Είμαστε ο Πάνος Καισσαράτος και ο Νεκτάριος Δαργάκης και μαζί θα παρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ -Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη οι συρμοί του Μετρό Γραμμές 2 & 3 λόγω της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ.

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» και το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
  • από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και

Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλη τη μέρα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Κανονικά θα κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ακινητοποιημένα επίσης θα είναι τα τρένα και ο Προαστιακός, τα οποία και είναι σε επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς με ανακοινώσεις τους δηλώνουν «βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, απαιτούν να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται και διεκδικούν σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές».

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00.

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ΤΑΞΙ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «δεν είναι ώρα για σιωπή, είναι ώρα της φωνής και του αγώνα». Το ΣΑΤΑ θα συμμετέχει στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024