Τέμπη: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η οικογένεια της Ελπίδας Χούπα
Η οικογένεια του 28χρονου θύματος βρέθηκε στα δικαστήρια της Λάρισας
Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε νωρίτερα, σήμερα η οικογένεια της αδικοχαμένης Ελπίδας Χούπα, μίας εκ των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.
Η οικογένεια της 28χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Μανώλη Βονικάκη, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και έλαβαν γνώση της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί για την υπόθεση.
Ο πατέρας της 28χρονης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους, ωστόσο ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του.
«Πραγματική αξίωση της οικογένειας Χούπα για τον αδόκητο θάνατο της 28χρονης αδικοχαμένης Ελπίδας είναι στην υπόθεση αυτήν, σε αυτή την εθνική τραγωδία, η δικαιοσύνη άμεμπτη, ακέραιη, ανεπηρέαστη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει ευθύνες στους ιθύνοντες που έχουν ονοματεπώνυμο», δήλωσε ο κ. Βονικάκης.
Η προφυλάκιση του σταθμάρχη δεν αρκεί
Ο δικηγόρος τόνισε πως η προφυλάκιση του σταθμάρχη από μόνη της δεν αρκεί για την ικανοποίηση του από κοινού περί δικαίου αισθήματος, μολονότι, «προφανώς, ευθυγραμμίζεται με το κοινού περί δικαίου αίσθημα, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο».
«Θα πρέπει στην υπόθεση αυτή, χωρίς καθυστερήσεις, να απονεμηθεί δικαιοσύνη με τους πραγματικούς προπέτειους στη φυλακή. Μόνο έτσι θα έχουμε ειρήνευση των προσβαλλομενων αγαθών. Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η τρωθείσα εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην ελληνική δικαιοσύνη.
»Η υπερχειλής, δικαιολογημένη, κοινωνική αγανάκτηση, ας μη ξοδευτεί στην υπόθεση αυτή ανώφελα στον ταμιευτήρα τον τοξικό, των κομματικών σκοπιμοτήτων. Η δικαιολογημένη κοινωνική αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, να γίνει ιμάντας εξυγίανσης και αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο κ. Βονικάκης.
Στην κηδεία ο Αλέξης Τσίπρας
Η κηδεία της Ελπίδας τελέστηκε χθες, Δευτέρα στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Αταλάντη.
Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας καθώς διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με τον πατέρα του θύματος.

- Διαδημοτική συνεργασία για την δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου
- Μπορεί η Κίνα να πατήσει στη Σελήνη πριν από τη NASA;
- Γίνε μέλος στην κοινότητα «Ακόλουθοι του Ήλιου» και ζήσε exclusive εμπειρίες με την πιο ηλιόλουστη παρέα
- «Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποψήφιος για τη θέση του Μιρτσέα στην εθνική Ρουμανίας»
- Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Η Κέρκυρα ως τιμώμενη πόλη στις Εορτές Εξόδου 2026
- Ευρυτανία: Νεκρός 54χρονος σε τροχαίο – Το φορτηγό του έπεσε σε γκρεμό 40 μέτρων
- Χαρίτσης: Η ΝΔ δεν πρέπει να έχει τρίτη θητεία, οφείλει να λογοδοτήσει – Εκλογές να ανασάνει η χώρα
- Γιώτα Τσιμπρικίδου: «Η τωρινή μου εγκυμοσύνη ήταν δίδυμη, αλλά έχασα το ένα παιδάκι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442