Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Espace: Σε νέο… χώρο

Renault Espace: Σε νέο… χώρο

Η νέα γενιά του μοντέλου θα απεμπολήσει τον MPV χαρακτήρα της προς όφελος ενός SUV αμαξώματος που κάθε άλλο παρά θα αλλοιώσει την προσφερόμενη ευρυχωρία

H γαλλική φίρμα δημοσιοποιεί λίγα ακόμα στοιχεία για τον διάδοχο του Espace ο οποίος όπως επιβάλει η παράδοση του συγκεκριμένου ονόματος, φιλοδοξεί για ακόμα μια φορά να επαναπροσδιορίσει την έννοια τις έννοιες της χρηστικότητας και της χωρητικότητας και όχι μόνο.

Το νέο στοιχείο που δίνει στην δημοσιότητα η γαλλική φίρμα, είναι ότι το νέο Espace θα εφοδιάζεται με πανοραμική ηλιοροφή η οποία μάλιστα αξιώνει τον τίτλο της μεγαλύτερης που εφοδιάζει αυτοκίνητο παραγωγής.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η οροφή θα έχει μήκος 1,33 μέτρα και πλάτος 84 εκατοστά και όπως αποδεικνύει και το σχετικό teaser καλύπτει ουσιαστικά το σύνολο της οροφής συντείνοντας στην ευρυχωρία του θαλάμου και στην ανάλογη αίσθηση από τους επιβαίνοντες της τρίτης σειράς καθισμάτων.

Ένα στοιχείο που θα διαφοροποιήσει το νέο Espace από το παρελθόν είναι ότι αυτήν την φορά δεν θα αξιοποιήσει ένα καθαρόαιμο MPV αμάξωμα αλλά μια σχεδίαση που θα παραπέμπει περισσότερη σε SUV και για την ακρίβεια σε μια επιμηκυμένη εκδοχή του Austral.

Aυτονόητα το Espace θα αντλήσει αισθητική και τεχνολογία από το παραπάνω, νεότερο SUV της Renault. Παράλληλα, η SUV μεταμόρφωσή του θα σημάνει την μείωση των μεγεθών του σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικότερα, η Renault ανακοινώνει την μείωση του μήκους κατά 14 εκ. σε 4,72 μέτρα. Παρ΄όλα αυτά ο εσωτερικός χώρος χάρη στην πιο αποδοτική διάταξη και την νέα αρχιτεκτονική θα είναι μεγαλύτερος από το παρελθόν, εμφανίζοντας συνολικό ωφέλιμο μήκος 2,48 μέτρων.

Βάσει των προηγούμενων teaser που έχει δώσει στη δημοσιότητα η γαλλική φίρμα η οροφή του Espace θα έχει μια σχεδόν ευθεία χάραξη. Επιπλέον, η διαφοροποίηση στο γράμμα «e» στην ονομασία Espace επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο την παρουσία της υβριδικής τεχνολογίας E-Tech του μικρότερου Austral, που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ σε δύο εκδοχές ισχύος 160 και 199 ίππων.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται επίσης και η παρουσία των ήπιων υβριδικών εκδόσεων με κινητήρα 1,3 λίτρων σε παραλλαγές ισχύος 140 και 158 ίππων. Μέρος των προδιαγραφών του νέου Espace αναμένεται να αποτελέσει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης του Austral το οποίο αναμένεται να χρησιμεύσει ακόμα περισσότερο με δεδομένο το μεγαλύτερο μέγεθος του Espace.

H πρεμιέρα της έκτης κατά σειρά γενιάς του Espace αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στα τέλη Μαρτίου.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024