Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλοθέη: Σε γνωστό εφοπλιστή ανήκει η μονοκατοικία που έγινε στόχος διαρρηκτών με λεία 900.000 ευρώ

Φιλοθέη: Σε γνωστό εφοπλιστή ανήκει η μονοκατοικία που έγινε στόχος διαρρηκτών με λεία 900.000 ευρώ

Ο τρόπος δράσης και οι κινήσεις των δραστών οδηγούν τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είχαν εσωτερική πληροφόρηση τόσο για τη λεία όσα και για τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να αποφύγουν.

Σε γνωστό εφοπλιστή ανήκει η μονοκατοικία στη Φιλοθέη που έγινε στόχος διαρρηκτών και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας που ξεπερνά της 900.000 ευρώ.

Οι δράστες έδρασαν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή και ενώ το σπίτι ήταν άδειο.

Ο τρόπος δράσης και οι κινήσεις τους οδηγούν τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι οι διαρρήκτες πιθανότατα είχαν εσωτερική πληροφόρηση τόσο για τη λεία όσα και για τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να αποφύγουν.

Ιδιοκτήτης δεξαμενόπλοιων

Η συγκεκριμένη μονοκατοικία επί της οδού Μαυρομιχάλη στη Φιλοθέη θυμίζει φρούριο ωστόσο οι διαρρήκτες κατάφεραν να εισβάλουν από το παράθυρο της εσωτερικής πισίνας και ενώ νωρίτερα είχαν κάνει άλλες δύο προσπάθειες χωρίς επιτυχία από την πόρτα του κήπου και το παράθυρο της κουζίνας.

Ο γνωστός εφοπλιστής Η.Γ. βρισκόταν εκτός Αθηνών για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και όταν επέστρεψε βρέθηκε μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να διαπιστώσει ότι έλειπαν 85.000 ευρώ που είχε στην κρεβατοκάμαρά του καθώς και κοσμήματα η αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ.

Ο 77χρονος εφοπλιστής είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας τάνκερ με έδρα την Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Διαθέτει ένα στόλο σύγχρονων δεξαμενόπλοιων καθώς και τρία καινούρια πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Πώς έδρασαν οι διαρρήκτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρθηκε, οι δράστες αρχικά επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι από το παράθυρο της κουζίνας που είναι στον 1ο όροφο χωρίς επιτυχία. Τελικά κατάφεραν να εισβάλουν στη μονοκατοικία από το παράθυρο της εσωτερική πισίνας.

Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους κατέληξαν σε υπνοδωμάτιο στον 2ο όροφο του σπιτιού. Εκεί σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 85.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα μεγάλης αξίας που εκτιμάται ότι αγγίζει ίσως και να ξεπερνά το ποσό των 800.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες δεν έμειναν εκεί.

Εσωτερική πληροφόρηση

Προφανώς έχοντας καλή πληροφόρηση κατέβηκαν στο υπόγειο γκαράζ και εκεί εντόπισαν και αφαίρεσαν μέσα από το κουτί που ήταν κλειδωμένο και καρφωμένο στον τοίχο, το καταγραφικό του συστήματος με τις κάμερες ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένε στη μονοκατοικία.

Επίσης αν και υπήρχε συναγερμός αυτός ήταν απενεργοποιημένος.

Ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την αστυνομία αφού επέστρεψε σπίτι και διαπίστωσε ότι είχε γίνει διάρρηξη.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024