Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sex Fasting: Η νηστεία... που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι στην σεξουαλική σου ζωή

Sex Fasting: Η νηστεία… που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι στην σεξουαλική σου ζωή

Δε αναλύουμε τι πιστεύει ο καθένας. Μιλάμε με στοιχεία...

Η ιδέα για τον εν λόγω άρθρο γεννήθηκε πριν από λίγα λεπτά, μέσα στο newsroom του in.

Συγκεκριμένα, δυο συνάδερφοι συζητούσαν για το θέμα που σας γράψαμε χθες μέσα από αυτή τη στήλη, για το πρωκτικό σεξ, όταν μια τρίτη συνάδερφος από το βάθος (με χιουμοριστική διάθεση) πετάχτηκε και είπε «τι συζητήσεις είναι αυτές; Ξεκινάει η Μεγάλη Σαρακοστή σε δύο μέρες».

Και τι πάει να πει αυτό; Όχι σεξ για 40 ημέρες; «Χμμμ δύσκολο», θα σκεφτείτε κάποιοι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μέσα από αυτή τη στήλη δεν πρόκειται να μιλήσουμε ούτε για την πίστη, αλλά ούτε και για τις πεποιθήσεις του καθενός. Το αν το σεξ την Σαρακοστή είναι αμαρτία το κρίνει ο καθένας μόνος του.

Αυτό που θα κάνουμε όμως εμείς είναι να σας μιλήσουμε για μια νέα τάση, η οποία αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο στον κόσμο και έχει βοηθήσει πολύ τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

Πρόκειται για το sex fasting ή (στην γλώσσα μας) νηστεία στο σεξ

Η τακτική είναι αυτό ακριβώς που φανερώνει το όνομά της: εκούσια αποχή από το σεξ για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Πρόκειται για μια κατάσταση, που όσοι έχουν δοκιμάσει χαρακτηρίζουν «τρελή», ωστόσο στη συνέχεια τονίζουν ότι «έκανε τα πράγματα πολύ καλύτερα».

«Είναι όπως όταν πρέπει να σταματήσεις για λίγο τον καφέ. Η πρώτη γουλιά που θα πιεις μετά είναι υπέροχη» λένε χαρακτηριστικά κάποιοι.

Περίεργο, αλλά βοηθάει…

Ενώ το όλο σκεπτικό μπορεί να φαντάζει σε ορισμένους παράξενο και περίεργο, αρκετοί είναι οι σύμβουλοι σχέσεων που το προτείνουν σε ζευγάρια που κουράρουν.

«Το sex fasting μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αναβιώσει το πάθος σε μία σχέση» λέει -για παράδειγμα- η ψυχολόγος με ειδίκευση στις σχέσεις, Dr. Madeleine Mason Roantree, στον Indipendent.

«Θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα βοηθητικό – όσο ειρωνικό και αν ακούγεται- στα ζευγάρια που η σεξουαλική τους ζωή περνάει σοβαρή κρίση. Το μυστικό βρίσκεται στο γεγονός πως τα δύο μέλη του ζευγαριού θα γνωρίζουν για την αποχή και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να συνευρεθούν ερωτικά» συμπληρώνει.

«Όταν κάτι σαν αυτό γίνεται απαγορευμένο, ένας διακόπτης στον εγκέφαλο κάνει το κλικ. Με τον καιρό τα ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι θέλουν όλο και περισσότερο αυτό που τους απαγορεύεται».

Η σεξουαλική νηστεία φαίνεται πως επιδρά θετικά στη ζωή των ζευγαριών, αφού πέρα από αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας που μπορεί να προκαλέσει ενισχύει και τον δεσμό μεταξύ των συντρόφων.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024