Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η συνταγή της επιτυχίας

Η συνταγή της επιτυχίας

Η 4η νίκη του Ολυμπιακού στην Ισπανία ήταν η πιο σημαντική

Ο κόουτς Μπαρτζώκας χαρακτήρισε τη χθεσινή νίκη στη Βαλένθια ως μια από τις πιο σημαντικές στη σεζόν και είχε τους λόγους του.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι που σπάνια μπορεί να το συναντήσει κανείς στην ιστορία της διοργάνωσης. Πέρασε νικηφόρα και από τις τέσσερις έδρες της Ισπανίας, τη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, τη Βαρκελώνη με τη Μπαρτσελόνα, τη Βιτόρια με τη Μπασκόνια και τώρα στη Βαλένθια.

Εκανε δηλαδή το 4/4 στις έδρες των κορυφαίων ομάδων του – με διαφορά – καλύτερου πρωταθλήματος στην Ευρώπη της ACB.

Και μάλιστα αυτή η νίκη ήρθε καλύπτοντας δύο φορές διαφορά 15 πόντων που είχε βρεθεί πίσω απέναντι σε μια ομάδα που στο αντίστοιχο δικό της φάιναλ-8 του ισπανικού κυπέλλου είχε αποκλειστεί από τον πρώτο αγώνα.

Ενώ ο Ολυμπιακός έδωσε τρία παιχνίδια σε ισάριθμες μέρες (χωρίς ρεπό) σπαταλώντας άφθονη ενέργεια σωματική αλλά και πνευματική καθώς είναι φυσιολογικό να «αδειάζεις» μετά από την κατάκτηση ενός τίτλου.

Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά φάνηκαν στη «La Fonteta» όπου οι Ερυθρόλευκοι είχαν κενά διαστήματα που επέτρεπαν στη Βαλένθια να παίρνει σε λίγα λεπτά διψήφιες διαφορές.

Και όμως ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν χρειάστηκε καν να…φωνάξει στο ημίχρονο για την άμυνα με τα μάτια της ομάδας του που είχε «φάει» 21 πόντους σε 7 λεπτά και 45 στο 20λεπτο.

Ο αθλητικός εγωισμός των παικτών του και το μπασκετικό τους IQ αρκούσε για να καταλάβουν μόνοι τους το πόσο άσχημα έπαιζαν και στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθε το εκκωφαντικό 30-13 και αργότερα οι συνολικά 57 πόντοι σε ένα (το δεύτερο) ημίχρονο που έφεραν τα πάνω κάτω.

Και έτσι κατάφερε να κερδίσει μια άκρως επιθετική ομάδα με τα δικά της όπλα, την επίθεση, καθώς η Βαλένθια είναι από τις λίγες ομάδες της Ευρωλίγκας που κερδίζει τα παιχνίδια της με την επίθεση και όχι με την άμυνα και ο Ολυμπιακός πλησίασε τους 100 πόντους όταν είχε βάλει μετα βίας 30 στο 19’ !

Παρότι – για ένα ακόμα παιχνίδι – είχε πολλούς μικρούς ήρωες, η αρχηγική εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου ήταν συγκλονιστική. Δεν είναι τυχαίο ότι κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του νοιώθωντας μεγάλη τιμή και με τον τίτλο του αρχηγού.  Ο Παπανικολάου είναι ο Ελληνας παίκτης που γαλουχήθηκε περισσότερο απ’ όλους όσοι είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα, δίπλα στους δύο θρύλους των πρωταθλητών Ελλάδας, του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο τρόπος και η ένταση που πανηγύρισε ένα καθοριστικό τρίποντο στο τέλος ήταν αυτό που εκφράζει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, το πάθος και την αυταπάρνηση για να θυσιαστεί για την ομάδα.

Είναι άγνωστο το πώς θα ολοκληρωθεί η χρονιά για αυτό τον εκπληκτικό Ολυμπιακό, αλλά το βέβαιο είναι πως εκτός από τα εκατομμύρια των οπαδών του, αυτό το εξαιρετικό μπάσκετ το απολαμβάνουν πρώτοι και καλύτεροι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Sports in

Ολυμπιακός Κ15 – ΠΑΟΚ Κ15 0-1: Πήραν το πρωτάθλημα στους Παίδες οι Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Superleague K15 επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με γκολ του Τοπαλίδη λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024