Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ Hwasal-2

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ Hwasal-2

Οι εκτοξεύσεις των τεσσάρων πυραύλων κρουζ καταδεικνύουν την ικανότητα της Βόρειας Κορέας να εξαπολύσει «θανατηφόρα πυρηνική αντεπίθεση», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κρουζ Hwasal-2 προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των ανατολικών ακτών της, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA (φωτογραφία του KCNA via Reuters, επάνω, από παλιότερη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας).

«Θανατηφόρα πυρηνική αντεπίθεση»

Οι τέσσερις πύραυλοι φέρονται να έπληξαν τον προκαθορισμένο στόχο αφού διένυσαν απόσταση 2.000 χιλιομέτρων σε διάστημα 10.208-10.224 δευτερολέπτων.

Η άσκηση καταδεικνύει την ικανότητα της Πιονγιάνγκ να εξαπολύσει «θανατηφόρα πυρηνική αντεπίθεση εναντίον εχθρικών δυνάμεων», υπογραμμίζει το KCNA.

Οι νέες πυραυλικές δοκιμές σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγιάνγκ και τις απειλές της Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφής του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προειδοποίησε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τα ναυτικά γυμνάσια κοντά στη χώρα της διότι σε διαφορετική περίπτωση ο Ειρηνικός Ωκεανός θα μετατραπεί σε «πεδίο βολής», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Επικίνδυνη» απραξία

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη κατήγγειλε τη Δευτέρα την «αναγκαστική» σιωπή και την «επικίνδυνη» απραξία του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά τις νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, κατηγορώντας, χωρίς να τις κατονομάσει, τη Ρωσία και την Κίνα πως «προστατεύουν» την Πιονγιάνγκ.

«Μπροστά στις εκτοξεύσεις άνευ προηγουμένου της περασμένης χρονιάς, δυο κράτη-μόνιμα μέλη μας αναγκάζουν να σιωπούμε παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις της Βόρειας Κορέας», είπε η αμερικανίδα πρεσβευτής Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, αναφερόμενη στο βέτο που άσκησαν η Κίνα και η Ρωσία τον Μάιο του 2022, καταρρίπτοντας σχέδιο απόφασης που θα επέβαλε νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024