Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να πραγματοποιεί δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σάββατο (18/02) ένα βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στη θάλασσα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε η Πιονγκγιάνγκ για ισχυρή απάντηση στα επικείμενα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.

Οι ιαπωνικές αρχές δήλωσαν πως ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας μία και πλέον ώρα μετά την εκτόξευσή του, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πυραύλους της Βόρειας Κορέας.

Για στρατιωτικά γυμνάσια ετοιμάζονται οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα

Η πρώτη εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας από την 1η Ιανουαρίου γίνεται αφού η Πιονγκγιάνγκ απείλησε χθες, Παρασκευή, με μια «άνευ προηγουμένου, επίμονη, ισχυρή απάντηση», καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Σήμερα ο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας. Στη Σουνάν βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, όπου η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες από τις πρόσφατές δοκιμές ICBM.

Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα, εκτόξευσε πρωτόγνωρο αριθμό πυραύλων πέρυσι, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που θα μπορούσαν να πλήξουν οποιαδήποτε τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επανέλαβε τις ετοιμασίες για την πρώτη πυρηνική δοκιμή της από το 2017.

Τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας έχουν απαγορευθεί με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όμως η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη όπλων είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπίσει «εχθρικές πολιτικές» της Ουάσιγκτον και των συμμάχων τους.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024