Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β. Κορέα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου

Β. Κορέα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να «συμμορφωθεί προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της», μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Tiksa Negeri), καταδίκασε τη νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα το Σαββατοκύριακο, καλώντας την Πιονγιάνγκ να σταματήσει τις «προκλητικές ενέργειες», τονίζει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή από τον εκπρόσωπό του.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει την εκτόξευση, για ακόμη μια φορά, βαλλιστικού πυραύλου με διηπειρωτική εμβέλεια» από τη Βόρεια Κορέα, καλώντας τη να «συμμορφωθεί προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της», σημείωσε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίκ, στο λακωνικό κείμενο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ισχυρή απάντηση

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σάββατο (18/02) βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στη θάλασσα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε για ισχυρή απάντηση στα επικείμενα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.

Οι ιαπωνικές αρχές δήλωσαν πως ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας μία και πλέον ώρα μετά την εκτόξευσή του, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πυραύλους της Βόρειας Κορέας.

Η πρώτη εκτόξευση πυραύλου από την 1η Ιανουαρίου γίνεται αφού η Πιονγιάνγκ απείλησε την προηγούμενη Παρασκευή με μια «άνευ προηγουμένου, επίμονη, ισχυρή απάντηση», καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024