Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: «Ενίσχυση της πολεμικής ετοιμότητας» απαιτεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: «Ενίσχυση της πολεμικής ετοιμότητας» απαιτεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν

«Πολεμική ετοιμότητα» απαίτησε ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας από τους στρατηγούς του ενώ σχεδιάζεται η εντατικοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων «προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η επικρατούσα κατάσταση».

Για διεύρυνση των στρατιωτικών ασκήσεων και ενίσχυση της «πολεμικής ετοιμότητας» της χώρας του, έκανε λόγο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε σύσκεψη που είχε με τους στρατηγούς του (φωτογραφία, επάνω, από το KCNA/via Reuters), όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Πολεμική ετοιμότητα»

Στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής Αμυνας του κυβερνώντος κόμματος συζητήθηκαν «μείζονα στρατιωτικά και πολιτικά θέματα» για τη φετινή χρονιά και «μακροπρόθεσμοι στόχοι» για τις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη σύσκεψη μελετήθηκε η διεύρυνση και εντατικοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων, «προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η επικρατούσα κατάσταση και να τελειοποιηθεί η πολεμική ετοιμότητα», αναφέρει το KCNA.

Η σύσκεψη υπό την προεδρία του Κιμ Γιονγκ Ουν ακολούθησε την καταδίκη από την Πιονγιάνγκ των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ – Νότιας Κορέας, που υποστήριξε ότι αγγίζουν την «κόκκινη γραμμή» και απειλούν να μετατρέψουν την κορεατική χερσόνησο σε «εμπόλεμη ζώνη».

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας επανέλαβε ότι η Πιονγιάνγκ δεν θα εμπλακεί σε διάλογο όσο η Ουάσιγκτον ακολουθεί εχθρική πολιτική, επικαλούμενο την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Αμυνας Λόιντ Οστιν στη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Και βορειοκορεατικό μπαλόνι

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι παρακολούθησε ένα βορειοκορεατικό μπαλόνι πάνω από το έδαφός της, αλλά αποφάσισε ότι δεν συνιστούσε απειλή.

Το αερόστατο, μήκους περίπου δύο μέτρων, εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας, προσθέτοντας ότι ως απάντηση έλαβε «μέτρα», τα οποία δεν προσδιορίζει στην ανακοίνωσή του.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024