Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Μετά το θρίλερ στις ΗΠΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με μπαλόνι της Βόρειας Κορέας

Νότια Κορέα: Μετά το θρίλερ στις ΗΠΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με μπαλόνι της Βόρειας Κορέας

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος με το κινεζικό μπαλόνι πάνω από τις ΗΠΑ, και η Νότια Κορέα κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει ανάλογη «απειλή» από τη Βόρεια Κορέα...

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι παρακολούθησε ένα βορειοκορεατικό μπαλόνι πάνω από το έδαφός της, αλλά αποφάσισε ότι δεν συνιστούσε απειλή (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από NK News).

Ελαβε «μέτρα»

Το αερόστατο, μήκους περίπου δύο μέτρων, εισήλθε για λίγο στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας, προσθέτοντας ότι ως απάντηση έλαβε «μέτρα», τα οποία δεν προσδιορίζει στην ανακοίνωσή του.

Το μπαλόνι άφησε τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας λίγες ώρες αργότερα και οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό και όχι κατασκοπευτικό αερόστατο, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο που δεν κατονομάζει.

Το περιστατικό σημειώνεται αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν ύποπτο κινεζικό μπαλόνι επιτήρησης, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις σχέσεις με το Πεκίνο, το οποίο ανέφερε ότι επρόκειτο για πολιτικό αερόπλοιο που είχε εισέλθει κατά λάθος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Αύξηση των εντάσεων

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ των δύο Κορεών, με τον Βορρά να πραγματοποιεί ρεκόρ δοκιμών πυραύλων πέρυσι, και τον Νότο ν’ απαντά, σε μια επίδειξη δύναμης, κάνοντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ.

Πέντε βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στη νοτιοκορεατική επικράτεια στις 26 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέταξε για σύντομο χρονικό διάστημα σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων γύρω από το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, ωθώντας τον στρατό της ν’ απογειώσει μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ο στρατός επικρίθηκε επειδή δεν κατέρριψε τα drones, τα οποία πετούσαν για ώρες στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024